• GLAD OG STOLT: Elverum-trener Tore Fossum var både glad og stolt etter den livsviktige seieren borte mot Start.

Igor Cukovic måtte stå over kampen grunnet gule kort, og inn kom Håkon Rønes på midtstopperplassen sammen med Goran Antonic. Peder Nersveen ble satt på benken, inn kom Sogndal-utlånte danske Magnus Pedersen. Ellers var det samme lag som mot Sandnes Ulf forrige helg. 

Start ville være klare for direkte opprykk med seier, mens Elverum trengte poeng for å sikre seg kvalikplassen foran Fredrikstad. Start og Elverum lever i to forskjellige «verdener», opprykksjagende Start har 45 millioner i budsjett mot Elverums seks millioner!

ENKERUD SATT INN LEDELSEN

I sola i Kristiansand var det en jevn åpning på kampen og begge lag hadde noen halvsjanser. Det første kvarteret var jevnspilt og viste at Elverum ville sette sitt preg på kampen. 

Etter 22 minutter kom kampens første sjanse og det var Elverum som nesten fikk mål. Et innlegg fra Jonas Enkerud gikk via 2 Start-spillere og til corner. Croneren endte neeste med scroing, Magnus Pedersen fikk sin heading reddet på streken!Og alle gode ting er 3! Neste corner styrte toppscorer Jonas Enkerud i mål bak Håkon Opdal og Elverum gikk opp i ledelsen - helt fortjent!

Elverum la seg heller ikke bakpå etter scoringen, men brukte god tid på alle faste situasjoner. 

På overtid i 1- omgang fikk Elverum nok en bra sjanse, men skuddet fra Marius Hagen gikk en meter utenfor. Pausestillingen var 0-1 og Elverum hadde spilt nok en god omgang på bortebane. Start fikk ikke til noe som helst, og hele stadion endte opp i pipekonsert på vei inn til pause. 

LÅ PÅ KVALIKPLASS TIL PAUSE

Samtidig lå Fredrikstad under 1-0 borte mot Tromsdalen og til pause lå Elverum på den viktige kvalikplassen. 

Start åpnet friskt i 2. omgang, og Elverum ble spilt lave. Elverum løftet seg utover i omgangen, mens Start spilte med høyere og høyere skuldre. Etter 66 minutter kom Start's første stor sjanse, men avslutningen gikk like utenfor stolpen og Fredrik Tervaniemi kontrollerte den ut. 

Etter 72 minutter ble Enkerud stanset ureglementert av Robstad på Start, som allerede hadde gult kort - det burde nok vært et et gult til og dermed rødt! I det 79. minutt var det nære på utligning og det var Håkon Rønes med en kjempetakling som holdt på å takle ballen i eget mål!

Etter 84 minutter burde Jonas Enkerud punktert kampen, men avslutningen gikk like over tverrliggeren! Fint spill i forkant av avslutningen, men mål ble det altså ikke. 

SEIER GIR GARANTERT PLAYOFF

Kampen ebbet ut uten noen flere store sjanser og Elverum vant en meget sterk og viktig borteseier! Samtidig tapte Fredrikstad 5-0 mot Tromsdalen og Arendal tapte også. Det betyr at Elverum har skjebnen i egne hender neste helg, da Mjøndalen kommer på besøk. Med seier så blir det garantert kvalikplass!

Start rykket uansett opp i Eliteserien, da Sandnes Ulf tapte 0-3 hjemme mot Kongsvinger. 

Elverum-trener Tore Fossum var selvsagt en glad mann etter kampen og sa følgende i et intervju med Eurosport:

- Dagen ble som vi hadde håpet og trodd, vi har jobbet steinhardt lenge for å ta denne 3-poengeren! Det var godt det skjedde da vi trengte det som absolutt mest. Hvor stor denne seieren er i historisk perspektiv er vanskelig å si, men vi har brutt mange barrièrer de siste årene. Jeg sa til gutta før kampen, at hvis dere vil bli historiske - så er det dekket bord for det her i dag. Slår dere Start i dag, kommer det til å bli husket, sa en smilende Fossum.

- Vi tenker at vi må vinne den siste kampen hjemme mot Mjøndalen, og jeg tror gutta trengte denne seieren. Nå gleder jeg meg allerede til treningsuka og vi ser fram til å møte Mjøndalen neste søndag. Bussturen hjem blir helt topp, vi har det alltid gøy på tur vi, men det blir jo litt ekstra morsomt nå med seier på Sør Arena, sa en meget fornøyd Fossum.

- «JÆVLIG» GOD FØLELSE!

Jonas Enkerud er toppscorer for Elverum og scoret kampens eneste mål:

- Nå har jeg en «jævlig» god følelse! Vi har ventet på 3-poenger kjempelenge og det å ta den borte mot Start i Kristiansand - er bare ubeskrivelig godt! Vi hadde troa før kampen, vi har spilt bra de siste kampene og hatt litt marginer i mot og litt udyktighet, som har gjort at vi ikke har fått med oss noe flere poeng. Her hadde vi ingenting å tape, det var bare å gå utpå og kjøre på. Scoringen var en bra slått corner fra Silas og hodestøtet mitt var «greitt» også, smilte Enkerud. 

KAMPFAKTA: 

Start - Elverum 0-1 (0-1).

Sparebanken Sør Arena

Tilskuere: 6.339

MÅL: 0-1 Jonas Enkerud (23)

Kort: Henrik Robstad, Start (39)

Elverum stilte med følgende lag: 

Fredrik Tervaniemi (kaptein), Magnus Pedersen - Goran Antonic - Håkon Rønes - Stian Simenstad, Remi Svindland - Haris Cirak (Nersveen fra 89) - Marius Hagen (Khattab fra 73), Jonas Enkerud - Mos Ndiaye (Adnan Cirak fra 86) - Silas Songani.

Innbyttere: Neydson Da Silva, Stian Lund, Elmahdi Bellhcen, Peder Nersveen, Adnan Cirak, Sivert Solli og Sabri Khattab.