Elverum var i førersetet i nedrykksstriden før kampen, men etter at siste serierunde var over - var det Fredrikstad som hadde grunn til å juble. Samtidig som Elverum tapte mot Mjøndalen, som med det tok den viktige 3. plassen, vant Fredrikstad med samme sifre mot Sandnes Ulf og er dermed sikret playoff mot Notodden. 

Denne kampen var som mange andre i årets sesong for Elverum, de stanget og stanget, uten å få uttelling. Og da skjer det som ofte skjer i fotball, en enkel feil bakover og motstanderen scorer. Dermed måtte Elverum bare kjøre på framover, og det endte med to baklengsmål til og det ble 0-3.

Tidlig i kampen, allerede etter et kvarter, burde nok Jonas Enkerud hatt straffe, men dommeren vinket spillet videre. 

- fryktelig tungt

Jonas Enkerud var meget skuffet etter kampen.

- Det er fryktelig tungt, vi hadde satt oss i en god posisjon og det ender på verst tenkelige måte, både med vårt eget resultat og Fredrikstad. Det var tydeligvis meninga at det skulle bli sånn, slik sesongen har vært. Synes jeg blir snytt for straffe tidlig i kampen også, i tillegg til at det er mye nesten sånn som det har vært ellers i år, sier Enkerud. 

Enkerud har kontrakt neste sesong også, og blir med ned i 2. divisjon. 

- Jeg har kontrakt 1 år til og forholder meg til den. Nå blir det spennende å se hvordan prosessen med nye spillere blir, sier en skuffet Enkerud. 

KAMPFAKTA:

Elverum - Mjøndalen 0-3 (0-0).

Elverum stadion

Tilskuere: 752

MÅL: 0-1 Fredriksen (52), 0-2 Hellum (61), 0-3 Lindseth (92)

Kort: Haris Cirak og Goran Antonic, begge Elverum. 

Elverum stilte med følgende lag:

Fredrik TervaniemiK (kaptein), Magnus Pedersen - Goran Antonic - Håkon Rønes (Cukovic fra 80) - Stian Simenstad, Remi Svindland - Haris Cirak - Marius Hagen (Khattab fra 65), Jonas Enkerud - Mos Ndiaye - Silas Songani (Adnan Cirak fra 55).

Innbyttere: Neydson Da Silva, Igor Cukovic, Elmahdi Bellhcen, Peder Nersveen, Adnan Cirak, Sivert Solli og Sabri Khattab.