Etter en mildt sagt trøblete vårsesong for den raske og tekniske kantspilleren, som startet med strekk i baklåret i første seriekamp – så spilte endelig Jonas Enkerud 90 minutter igjen borte mot Tynset sist helg:

- Selv om ikke resultatet ble som ønsket (kampen endte 0-0), var det en spesiell god opplevelse for meg personlig. Jeg har vært igjennom en del skader tidligere, med blant annet beinbrudd i fjor, så det gjør alltid godt å kjenne at man er tilbake, smiler Enkerud.

Etter onsdagens trening fikk vi en prat med Enkerud om hvordan og hvorfor Elverum fotball har vært så gode hittil i år:

- Vi trener mye, og vi trener med høy kvalitet på hver eneste trening. Vi trener mandag, tirsdag, onsdag (avslutter med styrketrening), torsdag er det egentrening, vanlig trening fredag, kamp lørdag og søndag er det egen restitusjonstrening.  Det er rundt 20 mann på hver eneste trening, og alle spillerne er gode nok til å spille alle kamper, forklarer Enkerud.

LOKALOPPGJØR PÅ LØRDAG

Første hjemmekamp etter sommerferien er lørdag mot Brumunddal:

- Vi gleder oss til kamp, det er det vi trener for og gir oss motivasjon gjennom hele uka! Denne sesongen er det mange lokaloppgjør og det gjør at vi fyrer opp litt ekstra og det er mer prestisje i hver kamp.

- Laguttaket kommer senere i uka, men trenerne har et «luksusproblem» med så mange gode spillere, som også kan bekle flere posisjoner. Det er kamp om alle plasser til enhver tid, så vi må hele tiden være topp skjerpet og prestere. Det er små marginer for hvilke spillere som starter, forklarer kantspilleren.

STATUS SKADESITUASJON

Den skadeutsatte kantspilleren gir oss en oppdatert status på sin skadesituasjon og form:

- Jeg fikk trent bra i vinter og var godt i gang, men fikk da en trøblete vårsesong.  Har nå vært i full trening siden vi startet opp igjen 7.juli. Det er fortsatt noe å gå på formmessig, men jeg er på gang, sier en optimistisk Enkerud.

På spørsmål om hvordan alle skadene påvirker fotballspilleren:

- Det er den mentale biten som får kjørt seg. Fysisk er det alltids noe du kan trene, selv om du er skadet. Jeg tenker ikke på det i kamp, det blir nesten heller motsatt! Det er ikke alltid like enkelt å lytte til kroppen, men det er kanskje noe jeg må bli flinkere til, tenker Enkerud.

OPPFORDRING TIL PUBLIKUM

Lørdag er det en ny mulighet til å få nye 90 minutter, og Enkerud håper at publikum møter opp:

- Vi har fått mer og mer publikum ettersom resultatene har gått vår vei, men det er alltid plass til flere. Vi håper på fint vær og at folk møter opp selv om det er ferie, oppfordrer Enkerud.