• HÅPER PÅ MER JUBEL: Jonas Enkerud var med på mye moro med Elverum i fjor, som bildet er i fra, og håper på mer moro denne sesongen.

Jonas Enkerud har sin bakgrunn fra Kjellmyra og Flisa fotball, før han i 2010 gikk til Nybergsund og har spilt på nest øverste nivå med Sundet. Etter 3,5 sesong i Sundet, gikk ferden videre til Eidsvold Turn i 2. divisjon. Nå er han inne i sin 3. sesong i Elverum og mener at formen nærmer seg:

- Jeg merker på kroppen at det stadig er framgang, og jeg merker at jeg restituerer mye fortere etter kampene. Det er positivt! Da både hodet og kroppen spiller på lag, føles det veldig godt, smiler Enkerud.

Enkerud har stort sett holdt seg skadefri på vinterstid:

- Jeg håper vi slipper å bruke mye tid på å snakke om skader denne sesongen. De siste sesongene har det egentlig gått bra på vinterstid, men det er da sesongen har kommet i gang at skadene har kommet. Jeg har hatt både vanlige fotballskader og noen litt mer «utradisjonelle» skader. Det er nok nå, sier Enkerud.

full treningsuke i påsken

Mens resten av Norge er på påskeferie, trener Elverum mer eller mindre som vanlig:

- Vi forholder oss bare til de planene vi får utdelt vi, men det er jo fullt kjør fram til kamp 2. påskedag. Men skal vi henge med, så må vi trene, så enkelt er det, smiler Enkerud.

Det er ikke mange fra Solør som spiller på nest øverste nivå:

- Det har jeg egentlig ikke tenkt så mye på, men Harald Holter fra Grue spiller jo i KIL. Jeg vet egentlig ikke hvorfor det ikke er flere av oss, men fotballen i distriktet har jo ligget litt nede. Både Elverum, HamKam, KIL og Nybergsund har jo vært i 2. divisjon, det kan jo selvfølgelig ha noe å si. Nå har også klubbene begynt å lete litt mer lokalt etter spillere, og det vil nok på sikt hjelpe på nivået i distriktet, tror Enkerud.

- moro å møte flisa i cupen!

Oppsettet til 1. runde i NM ble Flisa mot Elverum:

- Det blir artig å komme tilbake og spille mot Flisa, jeg har ikke spilt noen offisiell kamp mot Flisa siden jeg reiste i 2010, bare en treningskamp med Sundet. Jeg har ikke fått tenkt så mye på denne kampen foreløpig, da det har vært andre kamper som vi har hatt full fokus på først. Men det er alltid moro med cup og det blir jo ekstra moro å møte Flisa på Flisa, smiler Enkerud. 

Uansett er det serien som er viktigst:

- Jeg husker jo litt tilbake til sist jeg spilte på dette nivået, da med Sundet, men sammenlignet med i fjor så er det jo litt mer fysisk nå og alle spillerne vi møter, er bedre enn de vi møtte i fjor. Vi har blitt hardt straffet for personlige feil i de to første kampene, så vi må bli enda mer kyniske i måten vi spiller på. Selv om alt er ett nivå opp, så er jeg ikke skremt av nivået nei, sier Enkerud.

tøff kamp i bodø

Mandag venter altså Bodø/Glimt:

- Det blir nok en tøff kamp igjen, første bortekampen var jo mot Sandnes Ulf, så vi har fått tøffe bortekamper i starten. En brå start med i utgangspunkt i forhåndstipsene, men det er vel ingen som har utmerket seg voldsomt i de to første serierundene. Vi kan vinne kamper på innstilling og «kriging», men kampen mot Bodø/Glimt blir en tøff bortekamp, sier Enkerud. 

Scoringen til Amor Layouni som ga årets første poeng på søndag, var god å ta med seg:

- Ja, det er helt klart. Det er godt å se at vi kan levere på dette nivået her også, selv om jeg mener at vi burde tatt med oss alle 3 poengene mot Tromsdalen. Vi må bare bygge videre på det og ta enda flere steg videre. Jeg mener at vi har vist stigning fra første kamp og håper vi bare fortsetter også mot Bodø/Glimt, gliser Jonas Enkerud.