Solør Bowlingklubb stilte med 17 deltakere, hvor 7 av disse gikk videre til mellomspill, blant disse finner vi 16 gamle Nora Kjellås og 13 år gamle Jenny Mathiesen. Jonas Dammen, Jørgen Mathiesen og Nora Kjellås gikk videre til semifinale, men kun Jonas gikk videre til PP-finalen. 

- Jeg kom jo selvfølgelig med ambisjoner for å nå en PP finale! Men etter innledende så virket alt håpløst. Her trodde jeg virkelig at jeg skulle ryke, men klarte å komme meg videre til mellomspill med kun 5 poeng ned til cutten, sier Jonas Dammen.

I mellomspillet så gikk det bedre for Jonas, og en økning på 200 poeng gjorde at Jonas klatret fra plass nummer 61 til nummer 6. 

- Semifinalen gikk bra også, og med 1252 lå jeg som nummer 5 før PP-finalen. PP-finalen gikk som en drøm, og jeg hentet inn poeng jevnt og trutt. Mot slutten dro det seg til, men jeg klarte å dra det lengste strået. Etter jeg var ferdig hadde jeg en emosjonell karusell, noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle oppleve ved å spille bowling, sier Dammen.

Jonas Dammen vinner også World Cup kvalifiseringen og får flybillett til Las Vegas i november sammen med Heidi Thorstensen, Frogner Bowlingklubb. Han og Grethe Walstad Fosseide, Trondheim Bowlingklubb, vil også være Norges representanter i European Champions Cup senere i år.

Andre plasseringer

Herrer:

22: Jørgen Mathiesen

36: Gjermund Mathiesen

46: Alexander Beck

54: Vetle Vålbekken

79: John Bergsløkken

82: Eirik Bjørnstad Skoglund

110: Jan Cato Sparby

123: Knut Atle Skoglund

149: Jens Mathiesen

Damer

12: Nora Kjellås

29: Jenny Mathiesen

50: Elin Mathiesen

58: Andrea Kvernhusløkken

Vi gratulerer den nybakte Norgesmesteren!