• SMØRER OG PAPPA: Dan Eigil Aurland er i stor grad støtteapparatet til Joachim.

I helga er det Skandinavisk cup (med Norgescup) på Lillehammer, med 3 distanser.

Fredag var det klassisk sprint som stod på programmet, og Joachim Aurland kom seg videre fra prologen:

- Jeg gikk videre fra prologen, noe jeg er veldig fornøyd med! Jeg har alltid slitt i prologer, og at jeg gikk videre i dette selskapet syntes jeg var veldig moro, selv om det ble bråstopp i kvarten, forteller Aurland. 

Andre kjente navn som deltok i sprinten på Lillehammer, var bla. Ola Vigen Hattestad, Niklas Dyrhaug og Even Northug. 

Lørdag er 10 km fri teknikk med intervallstart:

- 10 km fri teknikk er noe som jeg syntes er helt greit. Det kunne gjerne vært litt lettere løyper om jeg skulle hevda meg noe særlig, men om jeg er i nærheten av topp 30 vil jeg være veldig godt fornøyd. På søndag er det 30 km klassisk fellestart, men der har jeg ikke noe særlig forhåpninger. Jeg  har aldri gått så langt, og med tanke på at jeg har en veldig dårlig startposisjon grunnet dårlige FIS-punkter fra ifjor, vil nok de første rundene handle mest om å unngå uhell. Jeg vil prøve å gå jevnt, så får jeg se hva det holder til, men det blir spennende og sikkert vondt, sier Aurland.

ikke med på noe lag

Etter fjorårets gode sesong som junior, hadde både Joachim og pappa Dan Eigil Aurland, håp om å bli tatt ut på et lag denne sesongen. Slik gikk det ikke og da stiller Joachim Aurland denne sesongen uten et stort støtteapparat:

- Han gikk 6 skirenn av de 10 som telte i fjor og da ble han nr 9 totalt med resultatene fra de 6 rennene. Da må vi bare gjøre det enda bedre denne sesongen og satse på at han blir med på et lag neste år, sier pappa og støtteapparat, Dan Eigil Aurland.

Etter en bihuleoperasjon, har Joachim vært mye mer frisk, enn på samme tid i fjor:

- Det tyder jo på at operasjonen hjalp, men det er kanskje litt tidlig ennå, da det ikke har vært så mye kulde hittil, sier pappa Aurland.

lokale sponsorer

Uten tilhørighet til et lag, er team Aurland helt avhengig av sponsorer:

- Det koster å gå på ski på dette nivået, og vi er avhengig av økonomisk støtte, utover det vi kan bidra med selv. Vi har heldigvis gode lokale sponsorer: A2Media, BA Gjenvinning, Flisa trykkeri og Olrud, som støtter oss, det er vi veldig takknemlige for, sier pappa Aurland.

Vi skal følge Joachim Aurland videre både denne helga, og utover i langrennssesongen:

- Fremover nå blir det å få trent godt, det er få skirenn den neste tiden ettersom jeg ikke skal til Lathi. Jeg må få prøve og gjort en god jobb med tanke på skirenn som kommer seinere i vinter, sier Joachim Aurland.