- Jeg har hatt en god åpning i år og vært såpass nærme de aller beste, og målet er å kjempe i toppen i Lahti, sier Joachim Aurland. 

Aurland forteller om mange gode resultater helg etter helg gjennom hele sesongen. 

- Det var flere helger jeg stod på reservelista på World Cup, så jeg var nærme mot å gå mot de aller største. Dessverre dro jeg på meg en omgangssjuke i midten av desember og har hangla delvis etter det, men jeg er frisk nå. Jeg skal lure fram en god form til mandag, så får vi se hvordan det går, sier den unge langrennsløperen. 

Trangt om plassene 

- Det er en kjempekamp om å få være med i U23-VM, og du må være blant de fire beste for å kunne gå, det er lettere sagt enn gjort i Norge. Som sagt har det gått bra i år og jeg var ganske sikker på at jeg kom til å få plass allerede i starten av desember. Derfor har jeg kunne konsentrere meg om andre viktige skirenn, sier Aurland. 

Til tross for World Cup er det største målet håper han å få kjempe i toppen i Lahti. Aurland tok bronse på sprint i U23-VM for to år siden.

- Jeg ser ingen grunn til at jeg skal få noe mer juling nå som jeg fikk for to år siden. Jeg har blitt en bedre skiløper på disse to årene. Formen har ikke vært på topp som sagt, men jeg tror jeg skal få kjempe i toppen, sier Aurland. 

STØTTENDE FAMILIE

Åsnes-gutten forteller at han motiveres sterkt av egne mål, og klarer ikke tanken på å gå dårlige skirenn. 

- Men familien min er også veldig viktige for at jeg skal kunne nå de målene jeg har satt meg, og hjelper meg til å følge drømmen min. Både foreldre og besteforeldre, og lokale støttespillere gjør at jeg kan gi alt, sier Aurland. 

- Hvordan overgår du melkesyra? 

- Det skulle jeg gjerne ha visst. Men jeg trener hver eneste dag for at jeg skal kunne gå lenger og fortere før melkesyra kommer og setter seg. For den vil alltid komme så sant jeg presser meg. Men da er det bare å bite tenna sammen og komme seg i mål fortest mulig, avslutter Aurland.