• BLIDE JENTER: Både Tove Amundsen og Kristin Korbøl gleder seg til å feire 10-års jubileum på torsdag.

I "gamle dager" var det flere butikker i Hof, både på vestsiden og østsiden av Glomma. Dagens eneste gjenværende butikk som nå heter Joker Amundsen, var vært i drift av familien Amundsen i lang tid og det var i sin tid Halvor Amundsen som startet butikken. Tove Amundsen fortsatte familietradisjonen og sammen med Kristin Korbøl, har de nå altså holdt på i 10 år, og det skal markeres:

- Vi har holdt på jevnt og trutt i 10 år nå, vi har doblet omsetningen på disse årene, og økt kundemassen deretter. Vi er vel fornøyd så langt, og i 2014 hadde vi en større restaurering av hele butikken, og det ble vi veldig fornøyd med, sier Tove Amundsen.

Joker-jentene hadde håpet på enda større omsetning etter restaureringen:

- Vi hadde nok håpet at omsetningen skulle øke enda mer, det har stagnert litt de siste årene, og nedleggelsen av Nordan er nok en stor årsak til det. De ansatte på Nordan var veldig ofte innom butikken og handlet, og om de ikke handlet for så store summer den enkelte, ble det en merkbar nedgang da fabrikken ble nedlagt. Vi håpet jo at omgjøringen av butikken, skulle medføre at enda flere brukte oss, forteller Kristin Korbøl.

- butikken blir her så lenge kundene bruker oss

Jentene synes at mange lokale er flinke til å bruke nærbutikken:

 - De fleste er lokale kunder, men det er også mange fra andre plasser som kommer innom. Og det er kanskje enda flere som kunne vært flinkere til å bruke oss? Det er jo kundene som bestemmer om vi har livets rett eller ikke. Vi gjør så godt vi kan og resten er egentlig opp til kundene, sier Amundsen.

Torsdag 2. februar skal altså 10-års drift feires:

- På dagtid  fra klokka 08 - 18, blir det tilbud på brød, prinsessestang, 10-kroners marked og ikke minst halv pris på alt av garn fra Sandnes garn. På kvelden fra klokka 18 til 21, er det 10% på alle varer (unntatt bla alkohol/tobakk/apotekvarer), det blir konkurranse, smaksprøver, kaffe og marsipankake, sier Korbøl.

- ikke så mange slike nærbutikker igjen

Driverne av Joker Amundsen har ikke planlagt 10 nye år, men vurderer 5 og 5 år av gangen:

- Så langt som 10 år fram i tid har vi ikke planlagt, men det er som sagt opp til kundene, om vi skal fortsette driften her i Hof. Slik er det bare, og det er jo ikke så mange slike nærbutikker som oss igjen, sier Korbøl.

Det forventes stort innrykk på torsdag:

- Ja, vi håper jo at det kommer mange kunder, både gamle og nye som ikke har vært her før. Vi gleder oss til torsdagen, sier Joker-jentene i Hof.