• MUSIKK: Forelder Alf Andre Barbakken (til venstre) spilte torader og bestefar Jan Morten Rønning koste seg på gammeldags martn.

Det kunne kanskje vært litt varmere i været på fredag, men det la ingen demper på den gode stemningen blant barna, besteforeldre, oldeforeldre eller ansatte i Jara barnehage. 

- Vi har vel arrangert gammaldags martn i 11-12 år nå, og det er like populært hver gang! Vi startet med dette i stedet for karneval, så vi skulle slippe kjøpepresset. Både barna og vi ansatte kler oss ut i gamle klær, forteller Britt Velten. 

- avlyser aldri igjen

Det var stor aktivitet over hele det store og fine uteområdet ved Jara barnehage. 

- Vi har spekebod, det grilles pølser, vi har popcorn og karameller og vi har saft, kaffe og vafler. I tillegg har vi gammeldagse leker i samarbeid med 5. trinn på Jara skole, og vi i barnehagen og skolen samarbeider ofte. Vi har også hesteskyss med Solveig Wiger, det er alltid populært og vi har toradermusikk ved Alf Andre Barbakken, sier styrer Anne Flisnes. 

Det er ingen tvil om at gammeldags martn er populært, for både små og store. 

- Det kommer alltid mange besteforeldre og jammen er det en del oldeforeldre her også. Alle synes dette er kjempekoselig, dette er alle tiders! Været kunne selvfølgelig vært bedre, men det spiller ikke så stor rolle. Vi er mye ute med barna uansett vær! Hadde det blitt regn, har vi muligheter til å være inne. Vi avlyste én gang grunnet høljregn og dårlig vær, men da var alle så skuffet - så det gjør vi aldri igjen! ler Velten og Flisnes. 

Gammeldags martn har blitt en god tradisjon.

- Ja, dette setter besteforeldre og oldeforeldre stor pris på. Alle ansatte gleder seg også til denne årlige tradisjonen, og ungene synes det er stor stas med både besteforeldre og oldeforeldre på besøk i barnehagen sin, sier Flisnes. 

Ungene har gledet seg lenge og vært med på forberedelsene. 

- Ja, alle ungene får utdelt 5 penger hver, det er lapper som det står 1 krone på. Lappene er foliert og ungene må da tenke på hva de skal bruke pengene til - det er god læring. Nå har vi 25 unger i barnehagen, men det har vært en liten nedgang de siste årene. Vi har derimot økt litt etter nyttår, og fra høsten har vi 30 plasser. Det blir færre unger i kommunen og det merker vi også her i barnehagen, forteller Anne Flisnes.