Du kan ikke akkurat melde deg på til VM i baking! Ivar - The Cakemaker deltok på det Norske Baker- og Konditorlandslaget som vant Nordic Bakery Cup i Stockholm i fjor høst og premien var deltagelse i VM i Munchen i Tyskland.  

- Vi på det norske landslaget skal representere Skandinavia i årets VM, som er et VM med bakere fra hele verden. Ettersom vi ble Nordiske mestere i fjor, så vi ble kvalifisert til VM gjennom den seieren, forklarer Ivar Bakke. 

fantastisk stort bare å delta

Konkurransen består av 4 kategorier og heter offisielt «iba-UIBC-Cup».  

- I løpet av åtte timer skal vi lage fire ulike typer brød, tre ulike bagetter, tre kuvertbrød, tre wienerprodukter, «pan au chocolate», formkaker, sjokoladebrioche, hamburgerbrød, sandwich og showpiece. Det er mulig å vinne kategoripris, så vi håper vi kanskje lager så heftige wienerbrød at vi vinner den kategorien. I det store og det hele er jo bare det å delta fantastisk stort! Det er kjempeartig, smiler Bakke. 

Det er 12 land til sammen som skal delta. 

- Det er sterke kjente nasjoner vi skal konkurrere med. Det har krevd mange og lange forberedelser i forkant. Mentalt har vi vel mer eller mindre forberedt oss et års tid, programmet vårt satte vi for et halvt års tid siden omtrent og vi har ligget i hardtrening i 3 måneder. Det ble dårlig med sommerferie i år kan du si! Men den tar jeg etter VM og blir ei uke i Tyskland etter at vi ferdige, smiler Bakke. 

kjenner litt på nervene

Nå er dere klare både mentalt og ellers?

- Så klare vi kan være! Nervene kommer vel for fullt når jeg kommer til Tyskland, da er konkurransen allerede i gang. De 4 første landene skal konkurrere på lørdag, og da får jeg muligheten til å følge med på hele konkurransen. Det blir spennende å se hva de andre gjør, men da vil jo også nervene komme for fullt! Vi skal konkurrere på søndag og de 4 siste på mandag, avslutter en lettere nervøs Ivar - The Cakemaker før avreise.  

Fakta
  • Konkurransen arrangeres av Iba og International Union of Bakers and Confectioners (UIBC) fra 15. til 17. september.
  • Det norske laget ved Ivar Bakke og Nikolai Meling skal i ilden 16. september, sammen med Peru, USA og Frankrike.
  • I tillegg deltar Japan, Nederland, Korea, Russland, Tyskland, England, Spania og Kina.
  • Tema for konkurransen er «universet».