• TRIBUTE BAND: Essence of Smokie er Norges eneste Smokie-tributeband. De spiller alle de store hitene.
  • NESTEN HUSBAND: Torgeir & Kjendisene kommer også. De har spilt på Heia Hotell siden 1996.

Lørdag 12. mai kommer «Torgeir & Kjendisene», «Essence of Smokie» og «Badlands – en hyllest til Bruce Springsteen» alle til Heia hotell. Torgeir & Kjendisene er godt kjent for gjestene på Heia Hotell.

- Ja, de har jo blitt rene «husbandet» vårt, de har vært her siden oppstarten i 2006, og før det var de hyppige gjester da jeg drev Solør Hotell fra 1996! Torgeir trives godt her og han ringte meg for en stund tilbake og lurte på om vi ikke «skulle finne på noe» sammen rundt 17. mai. Vi har jo hatt fester her i forbindelse med 17. mai tidligere, forteller Svein Terje Kynbråten.

I tillegg kommer det et «tributeband» fra Horten som heter Katalysator.

- De er egentlig et «tributeband» for Åge Aleksandersen, men nå spiller de låter av Bruce Springsteen. Det er et band som spruter av energi og spilleglede og spiller Springsteen-låter gjort på sin egen måte.  Med egen fargelegging og fremførelse full av liv, dynamikk og innlevelse, skaper Badlands alltid stemning. En opplevelse av at bandet gir alt på scenen, og synes dette er moro, gir publikum en strålende konsert. Liker du Springsteen, er det bare å bestille billett! sier Kynbråten.

Og ikke nok med det, men fra Fredrikstad kommer også «Essence of Smokie».

Det er et 7-manns «tribute band» til Smokie og Chris Norman, og de er Norges eneste Smokie-tributeband. Bandet tar for seg perioden hvor Chris Norman var frontfigur og vokalist mellom 1974 – 1986, og det er mange kjente sanger som blant annet «Don’t play your rock’n roll to me», «Changing all the time», «Wild angels», «Living next door to Alice», «Lay back in the arms of someone» og «Oh Carol».  Både Bruce Springsteen og Smokie har jo hatt mange slagere opp igjennom årene, så her blir det mye god musikk, forteller Kynbråten.

Det blir «non-stop» med musikk fra klokka 22.00, og muligheter for vorspiel før den tid.

- Det blir også vorspiel på Kroa med grilling, hvis været tillater det. Matservering blir det uansett fra klokka 18.00 til 21.00, men vi håper på fint vær så vi kan grille. Vi håper det kommer 300 personer, da er vi fornøyde – men det er fint plass til 400. Det blir 20-års aldersgrense i kjelleren hvor musikken blir, og så blir Kroa åpen til klokka 23.00, sier Kynbråten.

Tidligere har «mai-festen» vært i forbindelse med 17. mai, men i år blir det altså 12. mai.

- Det passet bra med 12. mai, ettersom 17. mai er på en torsdag. Det er sikkert noen som kommer «hematt» litt tidligere for å feire 17. mai, og så har foreldre muligheten til å gå ut også – uten å måtte tenke på alt som skal skje 17. mai, smiler Kynbråten.

Ellers blir det faste aktiviteter som Våler-dagene i august, med skalldyraften, grilling og fulle hus.

- Vi skal også ha matservering på Bokken-festivalen i juni, ellers er det fullt kjør med et par store bryllup i sommer, gullkonfirmanter og mye møtevirksomhet med matservering. Vi leverer også mye catering. Overnattingsaktiviteten har jo gått noe ned, etter at trafikksenteret fikk sitt eget hotell, vi har fortsatt noen faste gjester, men vi ønsker oss selvsagt flere, avslutter Heia-general Svein Terje Kynbråten.