• KRUMTAPPER: Stein Tore Ingebrigtsen (til venstre) og Kjell Korbøl står i bresjen for «Sommermorro»

Åsa er kjent for mange og ivrige dugnadsfolk, og nå jobber de for fullt igjen! Helga 16-18. juni er det nemlig klart for «Sommermorro i Hof Åsa», og det er et fullspekket program idrettslaget har trommet sammen. Her er det noe for både små og store, og arrangementet veksler mellom grendehuset og idrettsplassen.

Leder i Åsa IL, Stein Tore Ingebrigtsen, vil igjen skape liv i bygda.

- Vi ønsker å få samlet bygda igjen, og få til nytt engasjement her. Det har vært litt dårligere de siste årene, så må vi kjøre på igjen! På 90-tallet hadde vi CC Cowboys og andre store band her, og det var en suksess. Det skal ikke bli så stort i år, men vi ønsker som sagt å få samlet bygda igjen, og vi ønsker også få med de nye som har flyttet hit, forteller Ingebrigtsen. 

Det var full fart med bygging av terrasse på klubbhuset da vi var innom.

- Nå er snart alt på plass ja, det er igjen litt snekring, men programmet er fastsatt. I grove trekk blir det hyggekveld på fredag, mens både lørdag og søndag er det opplegg for barn og familier, sier Ingebrigtsen.

hemmelig gjest!

Det er full fart allerede fra fredag 16. juni.

- Fredagen blir det hyggekveld på grendehuset, her må det bestilles billetter på forhånd og det er 170 tilgjengelige. Det er 18-års grense, og førstemann til mølla, så her må folk være raske! Liv Banken skal lese dikt, Tommy Michaelsen og Rita Engebretsen skal synge «Frem fra glemselen». Nils Oscar Ottesen fra Odalen skal fortelle gode historier, og det kommer en «hemmelig gjest», som  forblir hemmelig helt til fredagen og det er absolutt noe folk bør få med seg, sier en lur Ingebrigtsen.

Lørdag foregår det mye også og da er det Idrettsplassen som er stedet.

- Det blir drone-show med drone-konkurranse, og her er det også droner som er premien. Det blir blant annet hestesko-kasting og Hof Vestre JFF skal ha forskjellige aktiviteter. Både Rune Grenberg og jeg skal ha et lite show på scena. Det skjer i det hele tatt mye for både små og store, sier Ingebrigtsen.

Det blir også ei fotballturnering for 10-åringer, hvor Knut Lilleåsen skal være speaker.

«kærbælsrunda» på søndag

Og det er ikke bare Åsa-folk som er velkomne.

- Ja, det er selvfølgelig åpent for alle. Det fine er også at vi skal «Åsa sparebank» åpen lørdag, så det nytter ikke å si at du ikke har kontanter, smiler Ingebrigtsen. 

Søndag er det muligheter for å se nærmere på nabolaget i Åsa.

- Ja, da blir det noe vi kaller «Korbøl rundt», eller «Kærbælsrunda» som vi sier i Åsa. Der er det også muligheter for hesteskyss for de som er litt dårlige til beins eller eldre som ønsker det. Det blir middagsservering på grendehuset og det hele avsluttes med forestilling av Åsa Gata barneteater,  forteller leder i Åsa IL, Stein Tore Ingebrigtsen.