• TRENINGSØKT: Selv om det er pinse, må det trenes!

Flisa fotball har hatt en tøff start på sesongen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, men har vært sterke hjemme på SolørRadioen Arena. Alle 9 poeng har kommet etter sterke hjemmeseire! Med seier i hengekampen tirsdag 6. juni borte mot Raufoss 2, klatrer Flisa til 6. plass på tabellen. 

Lørdagens motstander Lyn var spådd til å være et av de aller beste lagene, og er med helt i toppen - selv om de kanskje ikke har vært så dominerende som tippet. 

håper på 500 tilskuere

Publikumskampen har i flere år vært viktig økonomisk for klubben.

 - Publikumskampen er et konsept som går ut på at det er gratis inngang for publikum, men at det er muligheter for privatpersoner og bedrifter å være med og støtte oss med et beløp pr. tilskuer. Vi har satt et «tak» på 500 tilskuere og vi tror og håper at det kommer så mange denne ettermiddagen. Flisa Fotball håper dere kan være med og bidra med et beløp som vil gi oss kjærkomne inntekter. Alle bidrag er viktige!, sier Øyvind Damhaug i Flisa fotball. 

Ettersom det fortsatt er ei drøy uke igjen til Publikumskampen, er det fortsatt mulig og gi et økonomisk bidrag.

- Jeg har ikke full oversikt her og nå, men det ser ut som de fleste av de som var med og bidro i fjor, også er med i år. Foreløpig ligger bidragene på noen bedrifter som er inne med 10 kroner pr. tilskuer, til privatpersoner som bidrar med 1 krone pr. tilskuer. Vi tar i mot ALLE bidrag med stor takk, forteller Kristen Ommang-Engen i Flisa fotball.

bastionen har meldt sin ankomst

I fjor var det rundt 300 tilskuere, men Ommang-Engen håper på enda flere i år.

- Supporterklubben til Lyn, Bastionen, har meldt sin ankomst med noen busser. Det betyr at Flisa-publikumet må stille opp, så vi ikke overdøves av motstandernes supportere, oppfordrer Ommang-Engen. 

Lørdagens motstander Lyn, er jo en gammel fotballstorhet, men har vært litt «nede» noen år. 

- Lyn var tippet som den soleklare opprykksfavoritten før sesongen, og de er jo med i toppen, men jeg synes Stabæk 2 ser enda sterkere ut. Jeg så Lyn mot Eidsvold Turn, men gapet mellom de som er tippet i toppen og resten, er ikke så stort som det ble tippet på forhånd. Det er også viktig å huske på, både for oss og folk rundt, at vi faktisk spiller i samme divisjon, smiler Flisa-treneren.

- lover tøff match på lørdag!

Lyn er kanskje på vei opp i seriesystemet, men det er jo også en grunn til at de spiller i samme divisjon som Flisa fotball.

- Lyn skal nok ikke være på dette nivået så lenge, mens Flisa kanskje er på et naturlig nivå for oss. Det er fullt mulig for oss å slå Lyn, og det har vi absolutt planer om. Her hjemme på SolørRadioen Arena har vi sett både historisk og i år, at vi er vonde å slå. Her er det ingen som får noe gratis, så de skal få en tøff match på lørdag! lover Ommang-Engen.

Alle spillerne er tilgjengelige til lørdagens Publikumskamp. 

- Kampen mot Tynset var «unntakstilstand» og jeg håper aldri det skjer igjen! Da var det både skader, karantener og mye annet, men det er absolutt ikke noe bilde som er betegnende for hvordan vi har det. Det har blitt stilt spørsmål rundt «motivasjonen», men det var det absolutt ikke! sier en tydelig Ommang-Engen.

Logisk nok er det enklere å være Flisa-trener da alle spillerne er tilgjengelig. 

- Ja og vi trenger det og. Det å ha valget mellom å velge lag etter spisskompetanse og hvem som passer best til kampen, er jo klart det beste. Og ikke minst kunne gjøre endringer underveis i kamp, med spillere fra benken, er jo en vesensforskjell for en trener, sier Ommang-Engen.

Selv om det er mange som allerede har bidratt, tar Flisa fotball gjerne i mot flere.

- Selvfølgelig! Ta kontakt med en av oss i Flisa fotball, så ordner vi en avtale. Alle bidrag tas i mot med takk! Sparebank 1 Østlandet er kampsponsor og skal være synlig rundt kampen, sier Kristen Ommang-Engen.