Etter konkursen i 2011 staket Heia Hotell i Våler ut en ny kurs. I stedet for å sitte og vente på kundene har nå hotellet åpent ved behov, og det satses ikke på noen store risikoprosjekter.

- Vi har endret konseptet litt og satser på det trygge. Vi tar i mot bestillinger, og har åpent når folk vil at vi skal ha åpent, sier Kynbråten.

MANGE FRA VÅLERBANEN

NAF Trafikksenter på Vålerbanen er én av de største kundene på hotellet i dag, og utleiedelen ligger på mellom 4.000 og 6.000 overnattinger årlig. Byggingen av hotellvirksomhet på Vålerbanen mener Kynbråten slår positivt ut for Våler totalt.

- Men jeg tror Elverum og Grue vil miste overnattingsgjester av utbyggingen. Overnattingen i Våler totaltsett blir nok bedre, tror Kynbråten.

NØYAKTIG 10 ÅR SIDEN

10 år med hotelldrift i Våler skal selvsagt markeres, og det skjer torsdag 12. mai. Nøyaktig 10 år siden hotellet åpnet dørene for første gang.

- Vi setter opp en treretters middagsbufeet, og Andreas Holø skal sørge for musikken utover kvelden, sier Kynbråten.

Det er ikke lagt opp til noen bordbestilling denne torsdagen, men det har kommet mange henvendelser allerede.

- Mange bedrifter har planer om å besøke oss, og vi dekker på nye bord fortløpende ved behov. Denne kvelden har vi tatt høyde for 300 besøkende i utgangspunktet, sier Kynbråten.