Kunst står i fokus helga 21. og 22. januar hos Opaker Gård i Grue. Hit kommer Bodil Grytten for å holde malekurset «kom i gang kreativt», og med det kan folk starte 2017 på kreativt vis.

Hun startet sin karrière som kunstner på fanget til sin bestefar en gang på 1950-tallet.

- Bestefar var kunstmaler og portrettmaler utdannet fra Akademiet i Kristiania. Han lærte meg at krapplakk var en av de dyreste fargene hans som jeg måtte holde meg langt unna, men den intense røde fargen tiltalte meg veldig så det har blitt mange varianter av rødt sammen med like mange varianter av blått som har blitt mitt varemerke, forteller kunstneren.

Med i fellesskap på Lillehammer

I en periode tok livet en annen veg, men etter 30 år som designer, modellør og produktutvikler i klesbransjen, startet hun å male igjen i år 2000. Siden 2002 har hun vært en del av Døla Atelier kunstnerfelleskap på Lillehammer.

- Jeg er glad i sterke farger, humor og skjønnhet. Jeg beveger meg i spennet mellom figurativt og non-figurativt. Jeg eksperimenterer med det meste, og forsker alltid videre på nye teknikker i «ukjent landskap». Jeg maler helst eksperimentell akvarell, sier Grytten.

Arne Wilhelm Mohn Omsted på Opaker Gård ser frem til kurshelga, og håper at mange fra Solør og omegn vil være med. De serverer lunsj begge dager til kursdeltakerne.

- Kanskje vil du oppdage at du har en kreativ åre som har vært godt gjemt. Kanskje viser det seg at du kan male eller kanskje begynner du å skrive. Dette er helt ufarlig. Det eneste du kan risikere er at du kan oppdage en kreativitet du ikke visste at du hadde. Og det blir mye humor og latter, sier Mohn Omsted.

De som ønsker å bli med på kurshelga kan ta kontakt med Opaker Gård i Grue.