Onsdag kveld inviterer Våler folkebibliotek til gratis teaterkåseri med skuespiller John Nystumo, blant annet kjent fra TV-serien Neste Sommer på TV Norge.

- Blådansen er et uformelt møte med Vidar Sandbeck. Skuespiller John Nyutstumo forteller om livet til denne lune, allsidige karen, forklarer Eva Øiseth Wenstad, hos Våler folkebibliotek

BETYDELIG FORFATTERSKAP

Det blir også mulig å høre strofer fra hans betydelige forfatterskap, krydret med betraktninger fra Johns egne møter med Sandbeck.

- Historien starter i forrige århundre: «Da jordmora kom, var je født» og avsluttes med Menuett i mai «… noe av det likeste je har laga». Vi ønsker velkommen til en trivelig time med fortelling, sang, kaffe og biteti, sier Wenstad.

Det har vært stor etterspørsel siden forrige turné, og i perioden 22. september – 26. oktober får både bibliotek, Den kulturelle spaserstokken og ulike lag og foreninger besøk. I tillegg skal den spille på Kulturhuset Banken i desember, opplyser Teater Innlandet. 

11 FORESTILLINGER

Det skal spilles 11 forestillinger på bibliotek rundt i Hedmark. Dette er et resultat av et samarbeid med fylkesbiblioteket, hvor de tilbyr Blådansen som en del av sitt kulturtilbud.

De åpne forestillingene spilles fra 4. – 22. oktober.