Fotballskole er en naturlig del av sommerferien for mange, og på Flisa blir det to runder med fotballskole i sommer. Den første utgaven er det Flisa Fotball som står bak, og denne arrangeres allerede til helga.

Flisa-trener Stian Aasen står i bresjen for fotballskolen, og håper å engasjere mange denne helga.

- Det er viktig at de unge spillerne i hele Solør får trent fotball i ferien. Her har vi en del dyktige fagpersoner til de yngre, og de kan gi de unge litt utviklingsmål og læring, sier Stian Aasen.

FFK og KIl-trener

Med seg har han fått en rekke landslagsspillere, og ikke minst Trond Amundsen som har trent Fredrikstad og KIL i Tippeligaen.

- Faktisk har han også trent Ronaldinho på et akademi i Brazil. I helga kommer han til Flisa, og dette bør ikke folk gå glipp av, sier Aasen.

Av andre navn nevner han blant annet Cecilie Dekkerhus. Aasen mener seniortrenerne i distriktet må samarbeide for å løfte de unge.

- Trenerne har et stort ansvar der, og derfor har vi valgt å leie inn en del kompetanse utenfra for å få enda bedre kvalitet på det sportslige i skolen. Dette er en fotballskole med to mål. Det ene er at unga skal ha det morsomt å være i aktivitet, det andre er at de skal lære mye om faget fotball, sier Aasen.

Ingen målsetning i antall

Det legges opp til individuell oppfølging, og at skolen skal tilpasses den enkeltes behov.

- Vi har ikke satt noen målsetning om at det skal være så og så mange med på skolen i helga, men håper at interessen blir bra. De som ønsker å være med kan ta kontakt med meg, eller møte opp på stadion fredag klokka 09.30, sier Aasen.

Tanken er at fotballskolen skal etablere seg litt i år, og så er det et mål om flere deltakere neste år. Senere i sommer kommer Flisa Allianseidrettslags fotballskole.