Førstehjelpskurs for gravide må være et nytt tilbud i vårt distrikt, og det er egne erfaringer som gjør at Rina-Bodil Brenden nå vil at flere skal få opplæring i førstehjelp.  

- Jeg husker godt da jeg gikk gravid med min første, at jeg skulle likt å vite mer hvis noe skulle skje. Jeg kjente litt på frykten på at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre, hvis det skulle skje noe. Hvis det hadde skjedd noe, er jeg sikker på at jeg hadde opptrådt ganske panisk! Nå ønsker jeg å kunne hjelpe andre gravide til å få en trygghet det er å vite hva du skal gjøre, forklarer Brenden. 

Begrenset antall plasser

Det har vært stor interesse for kurset, men foreløpig ikke så mange påmeldinger. 

- Påmeldingfristen er 25. mars, du kan melde deg på via en link på Facebook-siden til RB foto eller via hjemmesiden til RB foto. Lurer du på noe, er det bare å ta kontakt direkte med meg. Det er begrenset antall plasser, så det kan være smart å melde seg på tidligst mulig. Det er plass til 15 deltagere. Instruktør er Espen Østhaug som har jobbet i ambulansen i 25 år, så han har kunnskapen som trengs, smiler Brenden.   

- Her får du tryggheten og kunnskap til å kunne håndtere små og store utfordringer ved vanlige ulykker som kan skje med babyen i den aller første tiden. Det blir demonstrasjon og praktisk øving. Kurset er lørdag 30. mars klokka 11.00 og varer i ca 3 timer. Det blir frukt, drikke og snacks tilgjengelig i studio. Dette er først og fremst for gravide (med sambo/kjæreste/mann) med termin etter kurset, men ser jeg det blir for få, åpner jeg også for ferske foreldre med babyer, avslutter Brenden.