• STOR FISK: Det finnes stor gjedde på flere sjøer og i Glomma i vårt distrikt. Rolf Magnus Grenberg med et fint eksemplar.

Solør Sportsfiskeklubb het tidligere Solør Fluefiskeklubb, men ville favne bredere og skiftet dermed navn. 

De har klubbkveld en gang i uka på vinteren i sine lokaler på Saga næringspark på Arneberg, og ønsker at enda flere møter opp. De har også foredrag 3-5 ganger i året, med stor oppslutning fra både medlemmer og andre.

- På klubbkveldene holder vi på med fluebinding, andre gjør klart utstyr for sesongen og litt forskjellig ellers. Det varierer hvor mange som er med, men vi er mellom 5 og 10 hver gang. På foredragene booker vi inn kjente personer og noen ganger lokale som nå med Rolf Magnus Grenberg. For et par uker siden hadde vi foredrag om fluefiske med Roy Peistorpet, og nå er det altså Rolf Magnus Grenberg som skal fortelle oss om ismeiting etter gjedde, og det kommer flere foredrag utover vinteren, forteller Thomas Bjørneseth i sportsfiskeklubben.

enkel form for fiske

Foredraget 24.november skal altså være om ismeiting etter gjedde.

Dere bruker vel ikke meitemark om vinteren?

- Neida, det er fiskemetoden som skal kalles det. Metoden går ut på at man setter ut fiskestenger på stativ, med agnfisk på, for eksempel mort som man har pilket. I tillegg settes det på alarm på stengene, så kan man kose seg med bål eller pilke, mens man venter på at alarmen skal gå. Du kan sette ut ei stang, eller flere, det er helt opp til hver enkelt. Det er jo gjedde i de fleste sjøer herover, så dette er en fiskeform du kan utøve på mange plasser i vårt distrikt. Det er også en veldig enkel form for fiske, og du kan kose deg med bål eller pilke mens du venter, forteller Bjørneseth.

Isen har lagt seg på flere av sjøene i vårt distrikt, og flere har allerede vært utpå:

-  Det er nok brukbar is på flere sjøer allerede, jeg vet om flere som var utpå sist helg, men vi oppfordrer folk til å være forsiktige så tidlig på, oppfordrer Bjørneseth.

Foredraget passer ikke bare for de som er interesserte i ismeiting etter gjedde:

- Det passer også for de er interessert i gjeddefiske på sommeren, Rolf Magnus Grenberg vil blant annet fortelle om forberedelser, utstyr, strategier, catch & release, gjeddas biologi, sikkerhet på is og mange nyttige tips og triks. Dette vil garantert bli en nyttig kveld for fiskere uansett, selv om man ikke skulle være interessert i ismeiting, forteller Bjørneseth.

ønsker flere medlemmer

Pris for medlemskap er 250 kroner for voksne og 125 kroner for de yngre:

- Blir du medlem, kommer du gratis inn på alle våre arrangementer. Vi har hatt fiskekonkurranser, kastekurs, julebord, klubbkvelder og flere foredrag. Våre arrangementer er for alle som har interesse for fiske, og det er ikke bare for "ekspertene". Som medlem er det heller ingen dugnader eller andre forpliktelser, og vi har også flere som er med som støttemedlemmer. Men vi ønsker også flere medlemmer, oppfordrer Thomas Bjørneseth.

Har du lyst til å se og høre mer hva ismeiting etter gjedde går ut på, så er altså stedet Saga næringspark på Arneberg, torsdag 24.november klokka 19.00.