Mange har blitt kjent med Halvor Sveen fra Rendalen den siste tiden gjennom rovdyrsaken. Nylig var han med i en debatt på NRK TV, og her hadde han sterke meninger om dagens ulvepolitikk og forvaltning.

Hanne Finsrud på Flisa er også sterkt engasjert i ulvekonflikten, og vil at flere skal bli kjent med Sveen og hans kunnskap om rovdyr. Derfor inviterer hun Sveen til Flisa mandag 27. februar, og her skal han blant annet snakke om de fire store rovdyra.

- Det er på tide at det skjer noe i ulvesaken slik at jakta kommer i gang. Dette går ut over livskvaliteten til folk, tryggheten og næringa. Engasjementet er stort, og jeg tror mange vil komme for å høre Sveen og hans meninger i saken, sier Finsrud.

Vil få i gang jakta

Sveen er sterkt kritisk til dagens forvaltning, og mener at ulvejakta burde vært startet for lengst. Til foredraget mandag 27. februar er det ikke invitert noen fra vernesida. Således legges det ikke opp til noen debatt.

- Nei. Vi har ikke invitert noen derfra, sier Finsrud.

I tillegg til å snakke om de fire store rovdyra skal Sveen snakke om dagens ulvesituasjon, og også litt om løshundjakt. Finsrud mener møtet bør appellere til mange.

- Det er plass til et par hundre i kantina på Åsnes ungdomsskole, og interessen på Facebook er ganske stor. Jeg har fått mange bra tilbakemeldinger, og håper at mange kommer, sier Finsrud.

Inngang koster 100 kroner, og det blir kiosksalg. Mer informasjon rundt arrangementet finnes på Facebook.