• TRENGER HJELP: Her gir Sigbjørn Aurland melk til en stor kalv, som trenger litt hjelp til foringa.

I samarbeid med Faggruppen for storfe i Solør og Glomdal, blir det åpent fjøs hos Solør Biff DA i Åslia fredag 31.mars fra klokka 11.00 til 14.00.

Sigbjørn Aurland og Helge Aandstad eier Solør Biff DA i fellesskap:

- Nortura og Faggruppa for storfe i Solør og Glomdal har satt i gang med åpent fjøs her hos oss i Åslia. Det kommer forskjellige leverandører, i tillegg til Nortura, som skal vise fram sine produkter. I tillegg skal vi vise fram fjøset vår, fortelle litt om økonomien rundt det, og si litt om selve byggeprosessen, forteller Aurland.

De håper mange vil ta turen:

- Vi håper at alle som er interessert i storfe og jordbruk, for å skaffe seg en levevei av det, kan komme og se hva slags muligheter som finnes. Vi mener selv at vi har bygd et veldig funksjonelt fjøs, som er lettdrevet og kanskje kan være en idé for andre, som går med tanker om å bygge. Vi har bygget et "enkelt" fjøs, og dermed har kostnadene blitt litt lavere enn normalt, sier Aurland.

74 kalver har sett dagens lys

Solør Biff DA driver med ammekuer:

- Det har blitt 74 kalver allerede, og det er 15 flere på vei utover våren. Flere av disse kommer før den 31.mars, så det blir også muligheter til å se på nyfødte kalver, sier Aurland.

Det lokkes også med bevertning på åpent fjøs.

- Nortura og Felleskjøpet står for bevertningen, så her blir det både grillpølser, kaffe og saft til de som møter opp. Det er vanskelig å si hvor mange som kan komme, men vi håper jo det kommer en del. På de andre tilsvarende arrangementene, har det kommet ganske mange, så vi håper mange vil ta turen til oss i Åslia også, smiler Aurland.