Mandag 31. oktober er det duket for årets Halloween-feiring, og allerede fredag har små og store barn muligheten til å feire Halloween i Grinder samfunnssal.

Bak står 24 Kongsvinger-russ i 2018. Inga Tvengsberg Holter og Elise Tøllefsen Skyrud fra Grue har fått med seg hele russegjengen til å arrangere Halloween i Grue for og tjene noen kroner til russetiden.

- Vi så at Hallovenn har vært veldig populært i Grue, men det har ikke blitt noe av de siste årene. Vi ønsket å ta opp igjen Halloween-feiringen, og samtidig forhåpentligvis gjøre noen kroner, sier Inga Tvengsberg Holter.

Etter at arrangementet ble kjent har de to fått mange positive tilbakemeldinger.

- Foreldre sier at dette er et fint tiltak. Vi har lagt opp til mange aktiviteter. For eksempel natursti, bowling, kasteleker, gjetteleker, hoppe sekk og diverse, sier Elise Tøllefsen Skyrud.

Blir pyntet skikkelig

De har fått inn en del Halloween-pynt, og ser frem til å pynte samfunssalen i skikkelig Halloween-stil fredag. Salen blir pyntet etter alderen til barna slik at det ikke blir for skummelt.

- Noen klovnemasker blir det helt klart ikke, sier de to.

Kvelden er delt i to. Fra klokka 17.00 til klokka 19.00 er det opplegg for barnehagebarn og til 3. klasse. Barneskoleelever fra 4. til 7. klasse kan komme fra klokka 19.30 til 22.00.

- Vi håper på 100 besøkende, men ettersom vi ikke har noen påmelding er det vanskelig å vite hvor mange som kommer, sier Inga Tvengsberg Holter.

Ettersom det ikke er noe tilsvarende Hallovenn- eller Halloween-arrangement i Åsnes og Grue i år håper de to på bra oppmøte

Med seg på laget har de også Grue Sparebank som bidrar med noen krone. Mer informasjon rundt kvelden finner du på Facebook-arrangementet til russejentene.