I dag er hverdagen omringet av digitalt utstyr som mennesker har blitt helt avhengig av. I slutten av september inviterer Grue, Eidskog og Kongsvinger kommune alle over 65 år til digitalt verksted.

- Nå går kommunene sammen for å invitere seniorene til et skikkelig digitalt løft. Vi skal ha en samling i hver kommune. Slik at nå vil alle over 65 år få en personlig invitasjon, og en mulighet til å bli mer digital, sier biblioteksjef ved Kongsvinger Bibliotek, Stine Merete Raaden til Radio Kongsvinger.

Raaden forteller at de som melder seg på vil få hjelp til det de ønsker selv, hva det måtte være. Det er ingenting som er for lett, og dette er et kurs uavhengig av forkunnskaper.

- Selve invitasjonen er ikke digital, det vil bli sendt ut over 5.000 fysiske invitasjoner. Så er du over 65 år så må du passe på å sjekke postkassa etter en invitasjon. På den vil det stå tid og sted. På grunn av så mange invitasjoner, så blir det første man til mølla. Så vil du være med, så er det bare å kontakte servicetorgene på invitasjonen, sier Raaden.

Det digitale verkstedet vil få hjelp fra ungdom i de forskjellige kommunene. De vil veilede, vise og gi råd til hvordan gjøre forskjellige ting. Raaden forteller at det vil også være med ansatte fra kommunene til å veilede.