• ARTIG MED HUND: Selv om mye er kjent innhold fra tidligere, blir det også noen nye elementer i Friluftsskolen, her Øyvind Sundet med hunden Milo.

Noe eksakt tall på hvor mange som har vært med på JOFS (Jakt- og fiskeskolen) til ÅJFF siden oppstarten har de ikke, men at det er mange er det ikke tvil om. 16. oktober setter de altså i gang med Friluftsskolen og et tettere samarbeid med DNT Barnas Turlag Solør er også på plass. 

- Vi startet opp med JOFS allerede høsten 2008 og det var Ivar Pedersen som stod i bresjen. Etter det har det vært nye kull med unger hvert eneste år. Tidligere fulgte vi skoleåret, startet i september og avsluttet i mai/juni. Nå starter vi opp litt seinere og avslutter litt tidligere, så ungene kan ha fokus på både skolestart og - slutt. Fra i år gjelder tilbudet enda yngre unger, allerede fra 6 år og vi har derfor døpt om tilbudet til Friluftsskolen, forteller leder Tove Lisbeth Finstad.

- Mest fiske og friluftsliv

Øyvind Sundet har vært med siden oppstarten i 2008 og er med i år også!

- Innholdet blir en del fiske, både isfiske og vanlig fiske. I år avslutter vi såpass tidlig på våren, at det nok ikke blir så mye stangfiske denne gangen. Vi har lagt opp til lakefiske, som foregår på kvelden, og vanlig isfiske som vi holder på med dagtid. Ettersom vi også samarbeider med Barnas Turlag Solør og forhåpentligvis en yngre deltagergruppe, blir det både bålmat og snekring av fuglekasser. Vi skal også innom luftgeværskyting for de minste, mens de litt eldre arrangerer vi Jaktskytter-skolen for. Det blir også litt om mårfangst, det blir mest fiske og friluftsliv, men også litt rådyrjakt på eget terreng for de litt eldre. Det er flere som har vært med gjennom flere år og vi håper jo å se igjen noen fra tidligere i år også, forteller Sundet. 

Ute i all slags vær

Deltagelse på Friluftsskolen er gratis, men familien eller deltagerne må tegne medlemskap i ÅJFF. 

- Nytt for året er at det kan tegnes familiemedlemskap, det koster 1.100 kroner året. Ellers kan barnet tegne eget medlemskap, noe som koster et par hundrelapper. Ettersom deltagerne er såpass små, må foresatte være med på aktivitetene. Ellers stiller ÅJFF med mat på samlinger, og vi stiller med alt utstyret som trengs. Det eneste ungene eller kanskje mest foreldrene må tenke på, er gode varme klær til å være ute med i all slags vær, sier Finstad. 

De som er interesserte kan finne mer informasjon på ÅJFF sine hjemmesider eller på Facebook-siden til klubben. 

- Det er en fordel om deltagerne melder seg på, så har vi litt oversikt over hvor mange det blir. Du må heller ikke være med på alle samlinger, hvis det skulle kollidere med andre aktiviteter. Du finner både timeplan og kontaktinformasjon på hjemmesiden og på Facebook, sier Finstad.