I pinsehelga ble det arrangert NM i Dølahest på Stavsplasen i Tretten. Glåmdal Dølahestlag stilte med flere representanter, og Ingvild Arnesen gikk helt til topps med sammenlagtseier i NM.

- Det er fire ulike grener som inngår i sammenlagtkonkurransen. Det er dressurridning, presisjonskjøring, bruksridning og brukskjøring, sier Arnesen.

Alt handler om å få dølahesten til å adlyde ordre, og få hesten til å gjøre vanskelige oppgaver. For eksempel å rygge inn på trange plasser, passere vanskelige broer eller å snu seg på trange steder.

Med for 4. gang

- I år var jeg med for 4. gang, og det var selvsagt stort å vinne NM. Tidligere har jeg havnet på 3. og 5. plass sammenlagt, men det er selvsagt noe helt annet å vinne, sier Arnesen.

For å komme til NM må en kvalifisere seg, og det er mye jobb som ligger bak og få bli med på Stavsplassen under NM.

Konkurransen skal vise at dølahesten er en allsidig hest, og kan brukes til mye. Det er mye det sammenlagtseieren handler om også, og det er helt klart den som henger høyest av de ulike utmerkelsene.

I tillegg til Arnesen deltok Solveig Erica Wiger og Sigurd Karlsen fra Grue. Sistnevnte var debutant, og Glåmdal Dølahestlag fikk vist seg frem på en positiv måte under årets NM.

Det var 61 ekvipasjer som startet i årets NM, og det var omlag 50 dølahester som deltok i konkurransen.