• FORNØYDE: John Martin (til venstre) og Hans Skrødahl har investert 10 millioner kroner i ny butikk, og har troen på framtiden for butikken.
  • HELT NYTT: Alt inventaret er nytt hos Joker Braskereidfoss. Bygget har også fått en solid ansiktsløftning utvendig.

Entusiasmen var stor blant de som sto ute i sur vind og ventet på at Joker Braskereidfoss skulle åpne dørene fredag klokka 10.00. Det sure været tok ikke humøret fra dem. Ingerd Stræte sto først i køen inn i den nye butikken, og hun hadde gledet seg lenge.

- Tenk at vi skal få oppleve dette. Det er ikke til å tro. Jeg har vært kunde i den gamle butikken i mange år, og at vi skulle få en så fin nærbutikk hadde jeg aldri drømt om, sier Stræte.

Men de drømmene har brødrene Hans og John Martin Skrødahl hatt lenge. De har investert omlag 10 millioner kroner i den nye dagligvarebutikken på Braskereidfoss. I tillegg til økonomisk investering utvider de nå åpningstidene i butikken, og det krever selvsagt noen flere arbeidstimer også.

- Nå utvider vi åpningstimene én time i hver retning. Vi har hatt en del kunder på døra før vi åpner om morran, og vi vil at butikken skal være tilgjengelig for folk som jobber. Nå kan både som jobber på dagtid og skift bruke oss, sier Hans Skrødahl.

Hektisk innspurt

Innspurten før åpningen fredag var naturlig nok travel for brødrene og resten av de ansatte.

- Ja, det gikk noen timer i innspurten her. Men vi kom i mål, og kan ønske velkommen til en lysere, finere og rettere butikk. Den gamle butikken hadde dels kupert terreng, smiler John Martin.

De to har veldig troen på Braskereidfoss som sted, og er glade for å være med på å opprettholde sentrum i bygda. Med investeringen tror de på økt handel.

- På sikt håper vi at investeringen lønner seg. Konkurransen i dagligvaremarkedet er hard, men vi er gode på det vi gjør og skal være en nær butikk, sier John Martin.

Når det gjelder utleielokalene til Bokken er ingenting avklart. Statens Vegvesen ønsket ikke mer forretningsareal på Braskereidfoss fordi vegsystemet ikke ville tåle det. Derfor ble denne utbyggingen satt på vent.

- Det er ikke noe nytt i saken. Vi skulle få svar fra Våler kommune og Statens Vegvesen for litt siden, men det lar vente på seg. Alt er gjort klart for videre utbygging med grunn, ventilasjon og strøm. Vi venter bare på startsignalet, sier John Martin.