20. juli kommer NRKs sommertog på besøk til Solør, og det er naturlig nok en fin anledning til å pynte litt ekstra opp ved stasjonsområdet på Flisa. Nylig har en stor og flott informasjonstavle om området kommet opp.

- Dette er en tavle som sier litt om gamle Flisa, om stasjonsområdet, Glomma, tømmerfløting og ikke minst om tannstikkeren og flomsteinen som står her. Det er en kjempefin tavle, og den er laget i samarbeid med Spire web & design og Posaasen Profileringspartner, sier Nils Lindeberg, som er spesialrådgiver i Åsnes kommune.

De fleste solungene kjenner nok til at stasjonsområdet var sentrum på Flisa før, men Lindeberg tror en del ikke kjenner historien. Kanskje særlig de yngste av oss.

- Det var jo her sentrum var i gamle tider, og det kan nok være en del av de yngre som ikke kjenner til historien til området. Her kan folk friske opp kunnskapen om gamle Flisa, sier Lindeberg.

Et fint sted å stoppe

Det er en stor og flott tavle som er reist på området, og den ligger fint til ved siden av verdens største tannstikker og trebrua på Flisa. Lindeberg foreslår at folk kanskje kan ta en rast her.

- Det ligger veldig idyllisk til, og vi håper mange turister vil stoppe innom for å lese mer om historien vår, sier Lindeberg.

Hvor mye prosjektet har kostet vil han ikke si.

- Det skal vi ikke snakke så høyt om, men det er et rimelig prosjekt, smiler Lindeberg.