Det var et skikkelig grisevær fredag under Fæssadagene i fjor da det nye krysset på Braskereidfoss skulle åpnes offisielt. Selv med dårlig vær var det folksomt, og med oppholdsvær utover kvelden og pent vær lørdag ble dagene en suksess.

Nå er det næringslivet på Braskereidfoss, Braskereidfoss vel og Braskereidfoss idrettslag klare for å trå til igjen. Årets arrangement bygger mye på den suksessen arrangementet var i fjor.

- Vi har jo ikke noe kryss å åpne i år da, men det blir et et bra program likevel. Det var utrolig at så mange møtte opp i fjor, og vi anslår at rundt 300 besøkte fjorårets Fæssadager, sier Kjell Arild Hegsvold.

I sentrum på fredag

Også i år er det næringslivet som drar fredagens arrangement av Fæssadagene. Det blir hoppeslott, coladrikkekonkurranse, kappeting av hamburgere, gratis slush, veterankjøretøyutstilling og fest med Alan Johansen.

- Tidligere har vi hatt festen på lørdagskvelden, men ettersom det er fest på Kynnbrua denne lørdagen ser vi ingen grunn til å prøve og konkurrere med denne. Vår fest er derfor flyttet til fredag kveld, og den skjer på idrettsplassen, sier Vegar Bjervamoen i Braskereidfoss vel.

Lørdagens arrangement er i år flyttet fra skoleplassen til grusbana. Det er rett og slett fordi antallet utstillere har blitt for mange for plassen ved skola.

- Vi har rundt 30 påmeldte utstillere i år, og de fleste er lokale. Aldri før har det vært så mange utstillere med oss, og det er jo veldig stas, sier Bjervamoen.

Prisutdelinger

Under Fæssadagene lørdag skal det også deles ut to gjeve priser. Det er oppmuntringsprisen fra velforeninga, og hedersprisen fra idrettslaget. I fjor var det skigruppa i Braskereidfoss IL som vant oppmuntringsprisen.

Hegsvold synes det er vanskelig å si noe om hvorfor hundrevis kommer til Fæssadagene. De fleste er lokale, men også en del tilreisende dukker opp.

- Det må vel være fordi det er så gæranes trivelig her, smiler Hegsvold.