• PÅ EN GÅRD: At klatreparken ligger tilknyttet en gård gjør opplevelsen annerledes, og det skal satses mer på dyr neste år.
  • LOKALT ENGASJEMENT: Åsnes Sanitetsforening støttet klatreparken med 100.000 kroner i første driftsår. Det lokale engasjementet rundt parken er stort. Fra venstre Liv Borgen, Synnøve Bakke, Anne Lise Kalfoss, Kjersti Gram Lindstad med datteren Mathea og Aasa Moen.

Det var Østlendingen som først hadde nyheten om at TrysilGuidene skal investere 7 millioner kroner i en ny klatrepark i Trysil. Det forventes at denne skal kunne ta i mot 8.000 besøkende det første året.

Gjesåsen Klatrepark åpnet i år, og har hatt nær 4.000 besøkende den første sesongen. Det til tross for at åpningen ble to måneder forsinket. Kjersti Gram Lindstad er ikke redd for at besøkstallet skal gå ned som følge av økt konkurranse.

- Vi må ha fokus på vårt og utvikle vårt konsept. Jeg tror mange setter pris på at dette er bygget opp rundt en gård, og at kombinasjonen med dyr er veldig hyggelig. Neste år skal vi prøve å dra inn enda flere dyr, sier Gram Lindstad.

En annen nyhet i neste sesong for Gjesåsen Klatrepark blir at folk kan overnatte i trærne i parken.

- Nå ha vi bestilt tretelt som spennes opp i trærne. Her skal folk kunne sove over bakken, og det blir én av de store nyhetene i sesong to, sier Gram Lindstad.

Få besøk fra Trysil

TrysilGuidene vil sikte seg inn på hyttemarkedet og turismen i Trysil. Gram Lindstad kan ikke erindre at det har vært mye besøk herfra så langt.

- Noen konkrete tall på dette har vi ikke, men jeg tror ikke vi har hatt noen turistbesøk fra Trysil i år. Jeg tenker at markedet der er stort for klatrepark, og at denne parken ikke kommer til å påvirke trafikken vår. Samtidig er alle parkene unike, og hindrene er annerledes. De som først beveger seg rundt i en klatrepark får kanskje lyst til å prøve en annen, sier Gram Lindstad.

Med nær 4.000 besøkende i fjor må Gjesåsen Klatrepark kunne kalles en suksess fra dag én. Nå er salget av opplevelser til 2017 alt i gang.

- Gjennom hjemmesiden vår har vi startet salg av gavekort, og også hos Joker Kjellmyra. Dette er jo den perfekte julegaven. Folk vil ha opplevelser, og forhåpentligvis ligger det mange slike opplevelser under treet 24. desember, smiler Gram Lindstad.