De siste årene har Bjørkheims Venner slitt med dårlig oppmøte og avlyste romjulsfester. Derfor velger de i år og ta en liten pause, slik at de kan lade opp til jubileumsmarkering neste år.

- Bjørkheims Venner ble stiftet i 1949, og vi har planer om å markere 70-årsjubileet på Bjørkheim neste år. Da henvendelsen fra idrettslaget kom om de kunne arrangere fest i romjula ble vi enige om at det var bedre enn at vi skulle arrangere noe som kanskje måtte avlyses. Deres fest vil garantert generere et større overskudd til idrettslaget enn det vi ville klart, sier Bjørn Roar Foss, som er leder i Bjørkheims Venner.

Det gode samarbeidet mellom venneforeningen og idrettslaget setter Lene Ibenholt og Anita Kalfoss stor pris på. De er blant ildsjelene som nå trekker i trådene for å få til en heidundranes 3.-dagsfest på Bjørkheim. Billettene går allerede unna.

- Allerede er det solgt over 70 billetter, og vi vet jo at folk i Solør ikke er veldig kjent for å kjøpe billetter i god tid. Det er plass til 300 her på Bjørkheim, og vi håper at det blir fullt 3. juledag, sier Lene Ibenholt.

Lokal musikk

På scenen står bygdas egen Trubadur Bayer. Han er viden kjent for sin egen stil, og trekker fulle hus på mange kanter av landet. 

- For oss var det viktig å bruke lokal musikk, og samtidig har idrettslaget fått en bra avtale med Trubadur Bayer. Måler er selvsagt at festen skal gi et pent overskudd til glede for barn og unge i idrettslaget vårt, sier Ibenholt.

Festen har 18 års grense, og arrangeres i samarbeid med Dogans Sportsbar. For Bjørkheims Venner er det viktigste at lokalet brukes i romjula, og ikke nødvendigvis at dem står som arrangør.

- Jeg tror det blir bra stemning på denne festen, og at idrettslaget kan sitte igjen med et fint overskudd. Totalen blir bedre slik, også kommer vi sterkere tilbake neste år, sier Foss.