Håkonsmoen Maskindrift er navnet på bedriften og den unge eieren er allerede godt i gang med oppdragene. 

- Offisielt startet jeg opp 1. mars, men min far som er ansatt i bedriften, har allerede vært i gang en periode. Jeg tok over en lastbærer og den er bare et par måneder gammel. Ny pris ligger på 3,3 millioner, men her er det jo snakk om leasing da. Uansett er det en stor sum som skal ut hver måned i leie, så det gjelder både å ha oppdrag nok og være villig til å jobbe mest mulig, sier Idar Sørlie Håkonsmoen. 

Riktig tidspunkt?

Tidspunktet for å starte for seg selv er nok ikke det verste. 

- Det er gode priser på tømmer om dagen, så slik sett er det nok et godt tidspunkt. Jeg samarbeider med Kåre Olav Strand i Finnskogen Skogservice, så det er egentlig han jeg får oppdragene igjennom. Han hogger og jeg frakter det til tømmerlunner - hvor det blir hentet av tømmerbiler for så å bli kjørt til sagbruk. Det er Kåre Olav som skaffer jobbene, så slik sett er jeg heldig som «bare» kjører etter han, smiler Håkonsmoen. 

Det skal inn store summer hver måned for at regnskapet skal gå opp. 

- Vi kjører skift 6 dager i uka nå, jeg kjører fra klokka 0600 til 1500, da overtar fadern og kjører til langt på kvelden. Maskinen går nesten hele døgnet slik det er nå, og desto mer den går - jo bedre er det! Det koster jo mer i drivstoff, men så lenge du har kjøring går dette fint. Stopper det opp, så kommer jo kostnadene uansett - selv om inntekten uteblir. Her på Grue vestside har vi nå holdt på noen dager, med 860 kubikk. Stort sett jobber vi i Åsnes og Våler, og neste stopp er i Hof-Åsa, forteller han. 

- Måtte bare ta sjansen

Du sa opp fast jobb og startet for deg selv. Sover du godt om natta?

Jeg fikk rett og slett muligheten og da måtte jeg bare slå til. Det er ikke sikkert jeg ville fått denne sjansen igjen, så da er det bare å gjøre det beste ut av det. Det er ingen vits i å overta en gammel maskin, da blir det bare skruing og mekking. Jeg har stor tro på at dette skal gå bra, så jeg sover godt om natta ja, smiler Håkonsmoen.