Årets bibelaksjon i Solør er gjennomført, og alle husstander skal ha fått tilbud om en gratis bibel fra foreningen Bibelen til alle Hedmark. Så mange som 150 frivillige har vært med på utdelingen av bibelen i de tre kommunene.

 - Svært mange av de som var hjemme har tatt imot. Mange uttrykte takknemlighet, og noen svarte høflig nei, takk.  Det har vi stor forståelse for, sier Tove Stang Karlsen, som er leder for Bibelen til alle Hedmark.

Hun håper at de ikke har oversett noen husstander. Dersom det er noen som ønsker en bibel, og ikke har fått det, er det ikke for sent.

- Hvis det likevel er sånn at du ikke har fått besøk, og heller ikke har fått lapp i postkassa om at vi har vært der, kan du ta kontakt med kirkekontoret i en av kommunene for å få en bibel. Alle husstander som vil ha, skal få, sier Stang Karlsen.

Hele fylket neste år

Foreningen planlegger en stor bibelaksjon i Hedmark neste år, og Solør var pilot for prosjektet. Så mange som 26.607 husstander i Hedmark hadde ikke en bibel før piloten startet i Solør.

- Dette er den siste oversettelsen fra 2011, og den er innbundet med kunstskinn. For den kristne tro og tradisjon er det helt avgjørende at folk har bibelen i hjemmet. Dette er en rettesnor og et kompass. Gud har skapt oss som dem vi er, og for å forstå fellesskapet fullt ut må vi lese bibelen, forteller Gunnar Gjevre, som er én av ildsjelene i aksjonen i Solør.

Bibelen som deles ut er en spesialutgave som er trykket spesielt til aksjonen. Det gjør at den er relativt rimelig i innkjøp på grunn av det store kvantumet, men samtidig er det snakk om betydelige beløp totalt.