I 41 år har Kirkens Julemesse blitt arrangert i Våler. Julemessa har gitt betydelige summer tilbake til kirkelige formål i kommunen siden den gang, og de hjemmelagde og hjemmebakte produktene som selges er svært populære. I tillegg sponser næringslivet villig med gaver. 

Da vi var innom stallen tirsdag var dugnadsgjengen i full sving med å bake goro. Det blir det ekstra mye av i år, og det er presten sin «skyld».

- I år har vi tenkt å ta av to bokser med goro til prest Einar Vannebo. Dem står i lange køer da vi starter å selge julebakst, og da Einar kom frem til bordet i fjor var det akkurat tomt. Det syns vi var litt leit. Einar burde få stå foran i køen fordi han gjør så mye for kirka i Våler, sier Eva Risberg.

Bra rekruttering

Også i år tar Risberg fatt på ledervervet i Kirkens Julemesse, og det gjør hun med godt mot. For rekrutteringen er bra hos Kirkens Julemesse nå. Mange har vært med i mange år, og flere nye kommer til. Birthe Vaaler (94) og Randi Lerudsmoen (88) er fortsatt i sving for å få messa på beina.

- I fjor hadde vi en omsetning på rundt 106.000 kroner brutto. Noen kostnader har vi med innkjøp av materiell og slikt, men et blir en god netto. Folk besøker oss, tar lodd, kjøper ting til seg selv og ikke minst julegaver, sier Risberg.

Med snøen som kom har julestemningen også kommet for mange. Årets Kirkens Julemesse åpner dørene i Våler Kommunelokale torsdag 28. november klokka 11.00. Det er også åpent påfølgende fredag og lørdag, som tidligere.

- Folk er så flinke til å støtte oss. Bønder, næringslivet og private støtter oss. Både i Våler og Åsnes. Over 35 basarbøker ligger ute for salg, og hovedgevinstene er matkurver, serviser, broderte duker og mye mer. Alle besøkende er også med i trekning av et weekendopphold på Venabu fjellhotell som tidligere, sier Risberg.

Milliongaver

Gjennom 40 år med messe er det gitt 2,1 millioner kroner i gaver tilbake til Våler-samfunnet!

Fra fjorårets messe er det gitt 30.000 kroner til teleslynge i Våler kirke, og lyssetting av inngangspartiet ved kirken med 11.000 kroner. Årlig støtter de også konfirmantarbeidet med 20.000 kroner, og lørdagsklubben med 5.000 kroner.

- Nå håper vi mange tar turen innom årets utgave av Kirkens Julemesse. Vi er godt i rute til årets utgave, og håper på like godt besøk som de 40 tidligere årene, smiler Risberg.