Bak hyllestkonserten til Håkon Banken står døtrene, og artistene som skal spille stiller opp gratis. Alle inntektene går uavkortet til arbeidet med psykisk helse i Åsnes kommune. Det var 20. desember at billettene til konserten ble lagt ut for salg, og alle ble solgt på utrolige 26 minutter.

- Jeg fikk helt bakoversveis. Det var skikkelig moro, og jeg blir rørt og stolt. Pågangen har vært veldig stor, og vi skulle ønske det var plass til mange flere i Rådhuskinoen, sier Dorte Banken, én av Håkon Bankens døtre.

Hun kommer aldri til å glemme det hun opplevde da billettene ble lagt ut for salg.

- Den timen mellom klokka 18.00 og 19.00 da billettene ble lagt ut er noe av det kuleste jeg har vært med på! Jeg leverte billetter på Cirkle K Flisa litt før klokka 18.00, og da var det kø helt til døra, sier Dorte.

Stor artist

At hele konserten ble utsolgt på 26 minutter sier noe om hvor stor Håkon Banken var, og hva låtene hans betyr. Både lokalt og nasjonalt. Samtidig som de fysiske billettene var lagt ut på Circle K tok døtrene i mot bestillinger på Vipps. Slik skulle alle få like muligheter til å oppleve konserten.

- Vi valgte å gjøre det slik for at alle skulle ha en sjanse til å skaffe seg billetter, uavhengig om de bodde her eller ikke. Det er mange som er skuffet for at de ikke fikk tak i, sier Dorte.

Derfor er det bestemt at det blir ekstrakonsert i Rådhuskinoen på Flisa samme dag, og at denne konserten skal spilles først. 

- Vi har ikke fått billetter ennå. Vi prøver og gi beskjed i god tid, ihvertfall 24 timer, slik at alle får det med seg. Slik at det skal bli så likt  som mulig for alle, sier Dorte.

Hun oppfordrer folk til å følge med på Facebook-siden Håkon Banken Fanclub. Der blir det lagt ut informasjon løpende om blant annet denne konserten.

Mange artister med

Artistene som skal delta på konserten er blant annet Beglomeg, Contrazt, Contenders, Rita Engebretsen, Anita Karlsen Kleppe, Trubadur Ingebretsen, Roy Lønhøiden, Morten Wærhaug og Tommy Michaelsen.

Det vil også bli vist klipp av filmdokumentaren, og utstilling av Håkons reise i foajeen på Rådhuskinoen.

Artistene vil fremføre sine tolkninger av Håkon Bankens sanger, på dagen han ville fylt 70 år. Håkon Banken døde 18. mars 2018.