• SLIK SER DEN UT: Barna ved Flisa skole stemte frem denne huska ved familieparken. Leder i Flisa grenderåd, Julia Heiberg, er glad for at den kommer kjapt på plass.

Da elevene ved Flisa skole skulle stemme frem sin favoritthuske fredag 1. mars var det tre husker å velge mellom. Det var Superline som fikk 28 stemmer, Fuglerede som fikk 35 stemmer og Swingboat som fikk 164 stemmer.

- Veldig fint at elevene fikk være med på å bestemme hvilken huske vi skulle kjøpe inn. Nå er den på plass, og klar til bruk, sier en fornøyd leder i Flisa grenderåd, Julia Heiberg.

Huska har en prislapp på 95.000 kroner, og er innkjøpt ved hjelp av gavemidler gjennom Landsbyen Flisa og Grue Sparebank. Den høye prisen skyldes godkjenninger for offentlig lekeplass og tilhørende fallsikkert underlag.

Fortalte om demokrati

Rektor ved Flisa skole, Siv Lie Huse, ønsket klasse etter klasse velkommen til valget 1. mars. Ordfører Ørjan Bue var også på plass, og fortalte kort hvordan et demokrati fungerer. I tur og orden meldte elevene sin ankomst til sekretariatet, før de valgte stemmeseddel, og leverte den. Valget var selvsagt hemmelig.

- Dette er veldig artig, og elevene er veldig spente på resultatet. Med bare rundt 50 prosent som møter ved valgene i Åsnes er det bra at vi starter rekrutteringen tidlig. Så går de kanskje til stemmeurnene når de blir gamle nok også, sa ordfører Ørjan Bue da.

Vinnerhuska fikk stor overvekt av stemmene, og flesteparten av elevene ved Flisa skole kan endelig ta i bruk den splitter nye huska i den populære familieparken.