• NKK-INSTRUKTØR: Helen Vanebo er godkjent instruktør fra NKK (Norsk Kennel Klubb).

De aller yngste i valpeshowet er fra 12 til 16 uker, og de «eldste» er opp til 9 måneder. Det blir i tillegg matchshow, noe som er en uoffisiell utstilling som går ut på å vise fram hunden på en fin måte, og ha det morsomt sammen i ringen. Selve matchshowet foregår slik at man konkurrerer to og to mot hverandre, og en går videre fra eksempelvis kvartfinale, videre til semifinale osv. Til slutt sitter en igjen med den heldige «BEST IN SHOW»-plassen. I henhold til NKK sitt regelverk kan kun raserene hunder delta i matchshow. 

«Hundens dag» er et nasjonalt arrangement i regi av NKK (Norsk Kennel Klubb). 

- Hundeklubber i hele landet har arrangementer på denne tiden, for å markere «hundens dag». Pr i dag har vi 30 valper påmeldt til valpeshowet, mens til matchshowet er det påmelding på stedet. Alle med renrasede hunder kan komme og melde seg på lørdag 27. mai, forteller nestleder i hundeklubben, Marianne Østmoen.

Det er ikke lov å melde på blandingshunder, da NKK krever at det skal være renrasede hunder på utstilling. Derimot på dressurkurs og andre kurs, er alle type hunder velkomne. 

aktiv hundeklubb

Østmoen forteller om en aktiv hundeklubb på Sandmoen i Hof.

- På mandager har vi utstillingstrening og fellestreninger. Utstillingstrening betyr at vi «leker» hundeutstilling, og nå er vi inne i den travleste perioden for utstillinger. Her får de øve seg på hvordan det er å gå i ringen, og stille opp hundene sine. Fellestrening er rett og slett sosialisering av hundene, forteller Østmoen. 

Torsdager er det «rallylydighet» og det krever en nærmere forklaring.

- Rallylydighet går ikke i rallyfart, selv om det høres slik ut! Det ligner på vanlige lydighetsøvelser, men det legges opp litt forskjellige løyper fra gang til gang. Sammen med hunden går vi etter skilt og gjør det som står anvist på skiltet. Vi har flere i klubben som konkurrerer i rallylydighet og har rykket opp i høyere klasse, forklarer Østmoen. 

styrker relasjonen mellom hund og fører

Søndager er det tid for «nosework», dette er en søkesport hvor hundene trenes til å søke, Det søkes i emballasje, rom innendørs, anvist område utendørs og søk på utsiden av kjøretøy. Dette bygger og styrker relasjonen mellom hund og fører, og er en fin måte å holde hunden i form både fysisk og mentalt.

- Vi hadde kurs i «nosework» i april, og det var fulltegnet nesten før det ble lagt ut. Det blir nytt kurs i november, smiler Østmoen. 

21. mai starter unghundkurs og et valpekurs starter 23. mai, på valpekurset er det fortsatt ledige plasser. Instruktør på begge kurs er Helen Vanebo.

Klubben leier nå et område av travklubben og holder altså til på Sandmoen i Hof. De jobber for å få på plass en agilitybane, og har egen brakke som brukes til både å varme seg og til å holde styremøter. 

På «Hundens dag» lørdag 27. mai, er det åpent for alle som vil komme å se, og det vil også være åpen kiosk.