• DELTAR: Nordic Tenors gjestet høstkonserten for fem år siden, og 20. oktober kommer de tilbake til Flisa.

Et sikkert høsttegn er at Åsnes Hornmusikk inviterer til høstkonsert. Det gjør de i år for 30. gang, og denne gangen holdes konserten i Rådhuskinoen Kulturhus.

- Vi har fått med oss Nordic Tenors på årets høstkonsert. De var med oss på høstkonserten for fem år siden, og den gangen var det veldig bra oppmøte. Nå håper vi å fylle rådhuskinoen enda en gang, sier Jon Arne Borg Engø, som er leder i Åsnes Hornmusikk.

Store scener

Det er ikke små spillejobber Nordic Tenors har hatt før de kommer til Flisa. I september har de spilt i Kolben Kulturhus, Ole Bull Scene Bergen, Oslo Konserthus og Hamar Kulturhus. 20. oktober er det altså Flisa sin tur.

- De er veldig humørspredere som fjåser og driver litt. Helt A4 er de ikke, og det blir veldig god stemning med dem på scena, sier Borg Engø.

Hornmusikken opplever god oppslutning fra en del yngre musikanter nå. Det setter lederen og resten av korpset stor pris på. Musikantene kommer ikke bare fra Åsnes heller.

- Det er unge musikanter som trives i korpset, og vi har medlemmer fra Gjøvik og Elverum blant annet. De vil ta turen hit for å spille sammen med oss da vi øver på fredagskveldene, og det er veldig artig. Som resten av korpset gleder de seg til høstkonserten, sier Borg Engø.

Åsnes Hornmusikk har lange tradisjoner med å ha øvelser på fredagskveldene. Slik var det fordi mange korpsmedlemmer pendlet hjem i helgene, og da hadde de mulighet til å være med i korpset. De fleste synes det er helt fint å bruke fredagskveldene på korps.

- Historisk har det vært enklere for oss å samle folk på fredagskveldene, og vi har ikke noen planer om å endre tidspunktet for våre øvelser, sier Borg Engø.

for 30. gang!

At årets høstkonsert er den 30. i rekken skal selvsagt markeres blant korpsets medlemmer. De skal ha en uhøytidelig middag i foajeen til rådhuskinoen etter konserten.

I sin storhetstid hadde Åsnes Hornmusikk over 700 inne på sine høstkonserter i Åsneshallen. Jon Arne ser ikke bort fra at nye konserter kan bli i denne størrelsen.

- Vi hadde store artister som Rein Alexander, Ole Edvard Antonsen, Vazelina Bilopphøggers og Øystein Sunde. Det krever et helt annet apparat enn det vi har nå. Men kanskje kan vi slå litt på stortromma igjen om noen år, sier Borg Engø, uten at det finnes konkrete planer.

I kinoen er det plass til omlag 300 publikummere, og billetter kan kjøpes hos Salong Unni Salong Tina, Våler Blomsterforretning og av korpsets medlemmer.