• POPULÆR: Barna synes det er artig med brannbil, og lørdag kan de vinne brannhjelm ved å delta på rebus.

Det har blitt en fin tradisjon for Handelssenteret Flisa å arrangere høstfest. I år er høstfesten lagt til 23. september, og brannvesenet vil ha stor stand utenfor Sparebank1 Østlandet denne lørdagen.

- Vi bruker å ha åpen dag på brannstasjonen hvert år, men ettersom vi nå er i gang med bygging av ny brannstasjon blir det ikke noe hos oss i år og neste år. Derfor passet det fint å kombinere dette med høstfesten til handelsstand, sier Jo Midtsundstad, hos brannvesenet.

Brannvesenet vil være på plass med brannbil, ATV, båt og har rebusløype med premiering for de minste. Med er også Sivilforsvaret og EL-sikkerhet Norge.

- På åpen dag har vi brukt å ha 150 barn innom, og vi regner med at det blir ganske bra når opplegget blir midt i sentrum. Hovedmålet vårt er selvsagt å jobbe forebyggende, og målgruppa er først og fremst barn. Det er de som ofte passer ekstra på brannsikkerheten hjemme etter slike dager, sier Midtsundstad.

For de minste som fullfører rebusløypa blir det servering av pølser, og i tillegg får de en brannhjelm.

Spiller opp ved stormarkedet

Foruten brannvesenets deltakelse blir det musikk utenfor Flisa Stormarked med Tone Wattum og Ralph Nilson. Mortemmania Dramagruppe stiller med ansiktsmaling, og tøffetoget kjører gratis i gata.

- Det kommer til å være en del utstillere på plass i gata, og ikke minst kjører vi vår populære kvitterings-konkurranse. Den fungerer slik at alle som handler på Flisa i perioden fra onsdag 20. til lørdag 23. september skriver navnet sitt på baksiden, og leverer inn denne til trekningen. Så trekker vi ut gevinster fra forretningene på Flisa på kvitteringene, sier Odd Erland Dalen, som er ansvarlig for arrangementene hos handelsstand.

I fjor var det Holger Arnesen som vant konkurransen, og det var ikke få premier han fikk med seg hjem. Verdien da var på rundt 15.000 kroner, og det er ventet å bli like mye premier i år.

- Dette er helt utrolig. Noe så artig, sa Holger Arnesen, da han kom og hentet gevinstene i fjor.

Nå er det bare opp til værgudene hvordan lørdagen blir.

- Det er alltid litt risikofylt å arrangere slike dager ute, men vi satser på at været blir bra og at mye folk kommer. Det bruker å være bra oppmøte på disse arrangementene, og vi ønsker alle hjertelige velkommen til Flisa denne lørdagen, sier Dalen.