Som så mange ganger før, er det håndballskole i regi av Gjensidige og Flisa Allianseidrettslag i høstferien. Men grunnet innsparinger i Gjensidige, er dette den siste håndballskolen i samarbeid med Flisa AIL. Arrangørene håper på lokal støtte neste år:

- Dessverre bli det ikke noe samarbeid med Gjensidige framover, i år fikk vi heller ikke t-skjorter som vi alltid har gjort. Da har vi ordnet med det selv, men Gjensidige bidrar med ball, drikkeflaske, sekk og refleksvester, mens vi ordner med mat til deltagerne. Vi MÅ bare få til noe neste år, dette er så populært at vi bare må fortsette, sier ansvarlig for håndballskolen, Kari Skarabråten. 

Deltagerne er på plass fra mandag til og med onsdag, de har fått servert rundstykker, baguetter og avslutter med pølser, i tillegg til frukt og drikke. I tillegg til det som kanskje er det viktigste for de fleste, mye håndballfaglig påfyll.

mangler de eldste

I år er det 50 deltakere, hvorav 6 gutter. Deltagerne er stort sett fra Flisa, men noen fra Våler og Hof er også med. Det er noen færre deltagere enn tidligere år:

- De eldste er ikke med i år, det synes vi er veldig synd. Det har kanskje blitt litt for mye "lek"? Det blir mer håndballrelatert for de eldste igjen, viktig at de blir med og får noen kvalitetsøkter. Det satser vi på til neste år. Vi har med instruktører som går idrettslinja på Solør videregående, og Stein Johannesen har holdt kurs for instruktørene og er med på selve håndballskolen også, en stor ressurs å ha med seg, sier Skarabråten.   

Det er ikke bare Flisa AIL som arrangerer håndballskole i høstferien:

- Elverum har en veldig populær håndballskole nå, på Kirkenær har de for de minste, Kongsvinger har hatt og Våler skal ha - i høstferien alle sammen, sier Skarabråten.

Og ingen håndballskole uten blide dugnadshjelpere:

- Vi har med dugnadshjelp på kjøkkenet, de er gull verdt, på kjøkkenet, tar ansvar og står på, smiler Skarabråten.

Og ut i fra det vi kunne se i Åsneshallen, var det bare blide fjes, både fra deltagere og arrangører.