- Vi har sett at timene på ettermiddagen fyller seg fort opp, og at det er flere som har tid etter jobb enn de som har timer på formiddagen, sier Marit Brekk.

Solør Dyreklinikk vil ikke fastslå at dette kommer til å være en fast ordning. De var tydelig på det at markedet må strekke til for at de skal kunne fortsette med langåpent.

- Skulle folk benytte seg av dette tilbudet vil vi fortsette med det, sier Brekk

Dyreklinikken vil ha åpent frem til klokka 18.00 på disse dagene, og servicen vil ikke være svekket utover ettermiddagen. 

- Trafikken har tatt seg opp de siste, og behovet for en ekstra dag med langåpent har vært nødvendig, sier Mari Nilstorp Vestmo.

Hårball hos katter 

Det er ikke noe uvanlig at katter får hårball, det er heller ikke noe problem at de har det. En hårball er en samlet hårklomp nede i magen til dyr, spesielt katter.

- Når katter vasker seg er det fort gjort at hår fra pelsen blir med ned i magen. Dette fører til at hår samler seg opp i magen, og ender opp til en hårklomp, sier Brekk.

Det finnes flere måter for deg som eier å finne ut om katten har hårball, men de to vanligste er oppkast og dårlig matlyst.

- Det er viktig at man steller bra med katten, hos oss får du mat som inneholde mye bra for oppløsning av hårklomper. Vi har også mange gode børster som du kan bruke på katten. Dette hjelper med å få bort alt av løshår, sier Brekk.