Dersom bilen din stopper mellom jul og nyttår kan det være utfordrende å få tak i verkstedhjelp. De fleste bilverkstedene velger nemlig å stenge dørene i perioden, slik at de ansatte kan få en fortjent juleferie.

Hos Flissundet Motorservice velger de å løse feriekabalen litt annerledes, og derfor har de mannskap på jobb også i i romjula.

- Vi har veldig mange serviceavtaler med bedrifter som må ha hjelp dersom noe skulle skje. Da de fleste andre verksteder holder stengt i denne perioden gjør også det at vi får en del nye kunder innom, sier Thomas Bjørneseth.

Kulde årsak til mye trøbbel

For vinteren er gjerne en tid hvor bilene brått og uventet trenger litt førstehjelp. Kulde og klimaforandringer gjør at bilene gjerne stopper eller går litt ruskete, og da er det fint å kunne få litt hjelp.

- Tidligere år er det mange som har brukt tilbudet vårt i romjula, og vi regner vel kanskje med at det blir bra pågang også i år. Dette er jo for oss en fin mulighet til å vise oss frem til nye kunder også, sier Bjørneseth.

Men det kan være smart å være litt føre var. Det er gjerne batteriene som svikter da den norske vinteren slår til for alvor, og tar du en sjekk på batteriet slipper bråstoppen å komme som julekvelden på kjerringa.

- Hos oss tester vi gjerne batteriene til folk, og det tar vi ikke noe for. Dersom batteriet begynner å bli dårlig er det fint å kunne avdekke det før det blir bråstopp, smiler Bjørneseth.