• BLIR KLARGJORT: Her ser vi Tore Kordal i en av de 3 siste leilighetene som holder på å klargjøres.

I disse dager monteres kjøkken i alle 3 leilighetene.

- Det er mange deler, så vi får se om vi får noe til overs! Vi fikk kjøkken fra Ikea til alle 3 leilighetene samtidig og de var ikke merket, så nå holder vi på å sortere deler. Planen er at vi skal være ferdig med leilighetene i løpet av februar, sier dugnadsgjengen Terje Sundeng, Åsmund Jacobsen, Jan Cato Beck, Trygve Pettersen og Tore Kordal. 

Det er populært å bo på Hoffertunet og de siste leilighetene er allerede tinget på. 

- Noen av de som allerede bor her, har ønsket seg større leilighet. De flytter da antageligvis inn i de nye, men det står allerede folk på venteliste for de leilighetene som da blir ledig. Pr i dag har vi en liten leilighet ledig, men det varer nok ikke lenge før den er opptatt heller! De leiligheten vi holder på med nå, er rundt 65 kvadratmeter. Det er store bad med fliser, soverom, stue og kjøkken, forteller Tore Kordal. 

Brannsikkerheten er tatt på alvor på Hoffertunet.

- Hver leilighet er en egen branncelle, og brannvarslingen er tilkoblet direkte til brannstasjonen i Elverum. Det er dobbelt sett med gipsplater på alle vegger mot andre brannceller. Vi har gjort mange utbedringer i hele bygget og flere er også på gang, blant annet brannhemmende plater ute under takskjeggene. Det blir også garasjeanlegg ute etter hvert, sier Kordal.

Det er mye likheter mellom leilighetene, forskjellen er antall kvadrameter og litt på romløsninger. 

- Det er parkett på alle gulv, og vi har valgt lyse og duse farger. De nyeste leilighetene har også integrert kjøleskap og ventilator på kjøkkenet, mens alle leilighetene har oppvaskmaskin og komfyr. Det er skyvevegger i leilighetene, mange og store vinduer og mange av leilighetene har også egen utgang til hagen, forteller Kordal. 

Det aller meste er gjort på dugnad, men noen tjenester må også kjøpes. 

- Vi kjøper tjenester fra rørlegger, elektriker og flislegger. Vi startet med et ingeniørfirma som skulle planlegge for oss, men det var vi ikke fornøyd med. Nå er det Kolbjørn Dønåsen og Geir Inge Haugen som står som ansvarlige med alt av formaliteter på plass og det er en kjempefordel for oss selvfølgelig, smiler Kordal. 

Det serveres også god hjemmelaget middag hver onsdag i peisestua og det er populært. 

- Da kommer det folk fra alle kanter, og maten lages på rundgang av blant annet Eva Fjeld, Kristin og Synnøve Holterud og Inger Midtsundstad. Serveringshjelp er på dugnad både fra folk som bor her og fra lokalmiljøet. Frammøtet varierer selvsagt litt, men det har vært opp til 60 personer her! sier Kordal. 

9 personer bor i 8 leiligheter nå og Liv Bekkesletten er en av dem.

- Jeg solgte huset på Namnå og flyttet hit. Jeg jobbet her på Hof aldershjem tidligere og stortrives i den fine leiligheten.  Nå vurderer jeg å flytte i en av de nye leilighetene, sier Bekkesletten.