• FINE FORHOLD: Selv om det kunne vært mer snø, er det fine forhold ved Hofferbua på Vestmarka.
  • STORT LØYPENETT: Løypekjøring skjer på dugnad, og løypenettet er koblet sammen i "alle" retninger. Her kan du gå til både Grue, Våler osv.

Det var i sin tid Ola Sund, John Salberg og Åge Hammeren som startet opp med Hoffersprinten, og den gang som nå, ble den arrangert på Hofferbua på Vestmarka i Åsnes. 

Grunnet dårlig snøforhold gjennom vinteren, som også kom sent, har ikke Åsa/Hof ski arrangert lysløyperenn i Åsa denne vinteren, og det er første gang på 30 år! 

Jubileumsrennet går altså ved Hofferbua:

- Grunnet snømangel i Hof-Åsa, har vi i år valgt å flytte Hoffersprinten hit på Vestmarka, og nå er vi tilbake der det opprinnelig startet i 1987. Det er de samme traseene som den gang, men da var det ofte mer snø enn det dessverre er i dag. Sprinten skal egentlig gå i Hof-Åsa, men der er det for lite snø. Det blir mer tungvint for oss å arrangere det her, men vi har et strømaggregat som vi bruker til resultatservice og alt det andre vi trenger strøm til, sier leder i Åsa/Hof Ski, Tor Atle Beck.

alle kan være med

Årets Hoffersprint går i fristil og det skjer lørdag 11. mars:

- Rennet starter klokka 12.00, og det er åpen påmelding til klokka 11.00. Det er foreløpig litt få som har meldt seg på, men vi håper at det kommer 50-60 deltagere. I fjor var det rundt 60 påmeldte, men i år kolliderer det med blant annet Ungdomsbirken som går på søndag. At sprinten går i fristil, betyr ikke at du må skøyte, men at du går i den stilarten du selv vil, forklarer Beck. 

Hoffersprinten er åpen for alle:

- Mange tror at Hoffersprinten bare er for "racere", men dette er for alle som vil være med, enten du er stor eller liten, om du god eller mindre god til å gå på ski. Dette er sosialt og moro, og vi håper mange unger blir med, spesielt ettersom vi ikke har fått til å arrangere lysløyperenn i vinter, sier Beck. 

Alle får gå 2 runder:

- Det blir spor rundt hele løypa, for de som ikke vil skøyte. Løypa blir vel rundt 400 meter for de opp til 8 år, mens for de eldre blir løypa på rundt 1,2-1,3 kilometer. Det er først prolog med tidtaking, så er det finaler etter det. Avhengig av hvor mange deltagere vi får, blir det enten A- eller B-finale for løperne. Vi stiller med 20-25 personer som hjelper til med arrangementet, forteller Beck. 

- snøforholdene er en utfordring

I år kom vinteren seint, selv på et så snøsikkert sted som Vestmarka:

- Vi prøvde først å utsette Sørfjellrunden, som normalt går 2. helga i januar, men selv i februar var det for lite snø.  Det er mer snø hvis du kommer litt opp i høyden, da er det suverene forhold, særlig rundt Sørfjellet og Eidsfjellet har det vært fint en stund nå. Det er mange som bruker Hofferbua som utgangspunkt, og går til både Odalen og Våler, ettersom løypenettet henger sammen. Mange skryter av de fine løypene våre, og kaller det "trikkerskinner", smiler Beck. 

Det er stor dugnadsvilje blant løypekjørerne og de er stort sett 3 personer som bytter på. Ved snøfall går det 6-8 timer med kjøring, så det ligger mange timer bak de fine løypene som skifolket har gratis tilgang til. Hofferbua står også åpen, og kan brukes av alle skigåere.