• SOLIST: Rita Therese Ziem er klassisk operasanger fra Bergen, men er i dag bosatt på Skarnes.

Duke Ellington omtalte Sacred Concert som «det viktigste jeg noen gang har gjort». Sacred Concert er et komplett og dyptgripende jazzverk, elegant kombinert med feiende storbanddriv og toppet med nydelige solistpartier.

- Verket har blitt et sentralt og kjært innslag i sakral jazzmusikk, sier dirigent Ole Karsten Sundlisæter.

Til vanlig er Sundlisæter kantor i Hof kirke og fast dirigent for Hof oratoriekor. Oratoriekoret har de siste årene fremført klassisk kirkemusikk, men samarbeider nå med Glåmdal storband om jazz.

Steppdanser fra Kongsvinger

Håkon Sigernes er fra Kongsvinger og har gjort karriere som musikalartist og steppdanser. Nå kommer han hjem for å opptre med lokalt kor og band.

- For en steppdanser er «Sacred Concert» en av de kuleste oppgavene man kan få lov til å bryne seg på. - Steppenummeret «David Danced Before the Lord With All His Might» ble gjort legendarisk av Bunny Briggs i urfremføringa i San Fransisco i 1965. Med en viss grad av ærefrykt er det nå jeg som skal få være steppesolist sammen med Glåmdal Storband og Hof Oriatoriekor, under ledelse av Ole Karsten Sundlisæter, skriver Sigernes på sin Facebook-side.

Håkon steppet for første gang i forbindelse med Hedmark Teaters oppsetning av Mack&Mabel i 2002. Han har siden hatt steppekoreografien på Singin’ In the Rain på Folketeateret, og på Bårdar Akademiets showcase på Criterion Theatre i London. Han er utdannet ved Millennium Performing Arts og Guildford Conservatoire i London.

Solist bosatt på Skarnes

Rita Therese Ziem er klassisk operasanger fra Bergen, men er i dag bosatt på Skarnes. Rita har solisterfaring innen opera fra blant annet Den Norske Opera & Ballett, operaen i Zürich, Opera på Skäret (Kopparberg, Sverige) og Läckö slotts opera (Lidköping, Sverige). Hun har mottatt flere priser for sin sang, deriblant andre pris i Dronning Sonja nasjonale musikkonkurranse.

Duke Ellington «Sacred Concert» kan du se og høre her: 

Lørdag 11. mai klokka 18.00 i Vinger kirke
Søndag 12. mai klokka 19.00 i Arneberg kirke