• VIKTIG FOR HOF: Hof-markedet er årets høydepunkt i Hof sentrum. Fra venstre Tore Kordal, ordfører Ørjan Bue og primus motor Bjørn Vidar Sletten.

Det er nesten ikke til å tro. Gjennom hele uka var det meldt dårlig vær, men den lille gløtta med sol vi tydeligvis skulle få kom samtidig med årets Hof-marked lørdag.

- Det er helt utrolig. I går hølja det ned, og i morgen er det meldt regn igjen. Vi får denne fine dagen, og det er helt herlig, sier Bjørn Vidar Sletten i Meierigården.

Sammen med Joker Amundsen står han i bresjen for å arrangere det som er årets store happening i Hof sentrum. I fjor var det regnvær hele dagen, men heller ikke da stoppet det bygdefolket fra å komme.

Rundt 1.500 i fjor

- Selv om det regnet i fjor var det mye folk. Jeg anslo rundt 1.500 besøkende da, men tør ikke engang å gjette på årets besøk. Uansett er det en rekord over alle rekorder. Det er helt tjukt med folk på plassen her, og folk kommer og går gjennom hele dagen, sier Sletten.

Åsnes-ordfører Ørjan Bue liker det han ser. Han mener at ildsjeler som Sletten er med på å drive kommunen videre.

- Dette er en happening hvor mange er utpå og er blide og trivelige. Det er mange i Hof som jobber for denne og andre happeninger og står på for å skape noe i kommunen vår. Vi trenger folk som dette for å skape liv og røre i bygda, sier Bue.

Tok turen for å handle

Selv tok han turen for å handle. Hof-markedet er et mekka for de som er interessert i antikviteter, og det er ordføreren.

- Jeg samler på noe så sært som gamle håndhøvler med profiler. Fra gammelt av er jeg snekker og håndtverker, sier Bue.

Med årets gedigne suksess under Hof-markedet er det liten tvil om at det blir nytt marked neste år. Det blir den 9. utgaven i rekken.