• GIKK UNNA: Karianne Retteråsen var én av de frivillige som solgte hofferburgere ifjor.
  • PÅ PLASS: Synnøve Holterud Røsten og Jan Harry Hansen har startet blomsterutsalg, og var med i fjor.
  • ALLTID POPULÆRT: Veterankjøretøy i alle slags former og sesongen er alltid populært, og de kommer i år også.

Hof-markedet arrangeres  for 10. gang lørdag 19. mai, og Tour of Norway passerer gjennom Hof sentrum under årets arrangement.

Bjørn Vidar Sletten startet det hele som et brukt- og antikkmarked, det er det også fortsatt – men det er også mye mer. 

- Hof-markedet har vært veldig godt besøkt opp igjennom årene og det er ingen grunn til å tro at det skal bli noe mindre i år. Hvis du ser på programmet, bør det egentlig trekke enda flere folk og det bør være noe for enhver smak her. Vi regner med at det vært mellom 1.500 og 2.000 besøkende de siste årene, og hvis været slår til i år bør det komme enda flere, sier Sletten. 

De har stort sett vært veldig heldig med været de foregående årene og håper det samme i år med et tettpakket program. 

- Vi kjører stort sett etter samme lesten, og det starter som vanlig med gratis frokost hos Joker Amundsen. Det blir litt spesielt i år med sykkelrittet Tour of Norway innom Hof sentrum! Da skal vi lage et skikkelig show rundt det, det blir musikkunderholdning fra ei scene foran Jokern med Tommy Michaelsen og Hege Cesilie Mobakk. De skal synge Håkon Banken og litt forskjellig. Håkon gikk dessverre bort og vi vil hedre han igjennom helga, forteller Sletten. 

Programmet er tett gjennom dagen i tillegg til sykkelrittet som kommer gjennom sentrum. 

- Det startet jo som et brukt- og antikkmarked, og det er fortsatt det som er hovedingrediensen. I tillegg har vi Ole Viktor Larsen med hesteskyss, Tøffetoget fra idrettslaget og Lørdagsklubben som har blitt veldig populær og samler rundt 100 unger hver gang. Vi har også Elverum og Våler MC-veteraner som besøker oss for tredje gang, og det er rundt 40 veteranmotorsykler! I tillegg vil Solør Veterankjøretøyklubb engasjere seg enda mer i år. Ellers er det grilling ved Åsa/Hof ski og åpen kafe ved bygdekvinnelaget inne på Hof samfunnshus, smiler Sletten. 

Hof-markedet avsluttes med «Åpen pub på Hof terrasse» på kvelden. 

- Ja, dette er noe vi har avsluttet dagen med de siste fire årene. Disse pubkveldene med musikk på samfunnshuset har trukket en del folk, det har vært godt over 100 personer! Dette er alltid noe som har vært populært, og vi håper jo folk kommer i år også, fortsetter Sletten. 

Sletten har bestilt fint vær til 10-årsjubileet. 

- Vi har det ja, men vi har alltid fint vær på Hof-markedet uansett, smiler Sletten.