• ILDSJELER: Mats Sparby (til venstre) og Bjørn Vidar Sletten er to av ildsjelene i Hof vel som står på for å lage liv i Hof.

Både utstillere og arrangør var storfornøyd med lørdagens Hof-marked i Hof sentrum. Markedet begynner å bli godt innarbeider, og både utstillere og publikum kommer langveisfra for å oppleve denne festdagen i Hof-sentrum.

- Vi er kjempefornøyde! Selv har jeg ikke vært med tidligere og har lite å sammenligne med, men de jeg har snakket med er kjempefornøyd. Her er det bare blide folk og god trafikk, smiler Mats Sparby.

Velforeningen arrangerer

I det 9. året er det Hof vel som har overtatt arrangøransvaret for markedet, og Sparby er én av ildsjelene i velforeningen. Han har nylig flyttet hjem, og vil ta del i å dra lasset i Hof. Bjørn Vidar Sletten er glad for at nye krefter kommer til.

- De unge folkene skal være med på å dra dette videre, og de gjør en kjempejobb. Jeg er veldig glad for at Mats og andre tar del i dette, sier Sletten, mangeårig markedsgeneral i Hof.

De to mener at Hof-markedet har etablert seg som en møteplass, og at bønder og andre tar seg litt fri for å komme seg ut denne lørdagen.

- Da det først skjer noe i Hof er folk flinke til å møte opp. Men her er det ikke bare hoffere. Folk kommer fra hele distriktet, sier Sparby.

Jubileum neste år

Hvordan neste års 10-årsjubileum skal markeres er så langt ikke avklart, men at det blir en markering er sikkert.

- Vi har snakket om å utvide slik at markedet blir over to dager. Men jeg tror ikke det blir noe av. At vi samler alt på én dag gjør at det blir mer trøkk, og derfor blir det nok slik, sier Sletten.

De som gjorde det best lørdag må være idrettslaget som solgte hofferburgere. Det var lang kø for å få kjøpt seg en gærgo hofferburger.

- Jeg tror det har vært 20 meter kø hele dagen. Helt enormt, gliser Sletten.