Julehøytiden nærmer seg, og mange har behov for nye penklær til juleball og andre arrangement. Elevrådet ved Grue barne- og ungdomsskole tok i fjor initiativ til en kveld for å selge og kjøpe klær. Kvelden ble en stor suksess, og onsdag kveld gjentar de suksessen med bruktsalg.

- Arrangementet går ut på at de som har penklær for salg kan levere det for salg her, og så selger elevrådet klærne for dem. Så kan andre igjen kjøpe de brukte penklærne for en rimelig penge, sier Malin Vestmo, som er elevrådskontakt i Grue.

Ved å kjøpe penklær brukt slipper mange å bruke store pengesummer for og komme seg på juleball og liknende. Her finnes dresser, kjoler, sko også videre. Elevrådet vil sette fokus på at det ikke er nødvendig å ha den dyreste kjolen for å gå på ball.

- Det ble en suksess i fjor, og både elever og foreldre var storfornøyde. Derfor gjentar vi dette onsdag kveld, sier Vestmo.

Salg og kjøp for alle

Alle som har penklær de vil selge kan komme, og det er ikke forbeholdt elevene på skolen. I fjor var det mange tidligere elever som leverte inn sine penklær for salg.

- Det er fortsatt mulig å levere inn klær for salg. De som har brukte penklær de vil selge kan komme innom mellom klokka 15.00 og 18.00. Salget starter klokka 18.00, sier Vestmo.

Mye har allerede kommet inn, og elevrådet sitter også igjen med mye fint fra i fjor.

- Vi har igjen litt klær fra i fjor, og disse blir også utstilt på nytt i år for salg. Det er åpent for alle og handle også, og folk finner oss i 2. etasje på ungdomsskolen, sier Vestmo.

Hun regner med at arrangementet varer i et par timer fra klokka 18.00. Det blir enkel kafé i forbindelse med arrangementet, og her selges det kaffe, vafler og saft.