To gjeve priser har Grue Sparebank fått på starten av 2018. Først fikk de prisen som beste bank på skadeforsikring i Eika-gruppen, og kronen på verket ble prisen som årets bedrift i Grue 2017 under Gruegallaen.

God timing

Timingen for prisen årets bedrift i Grue kunne neppe vært bedre. Gjennom bankens 155 årige historie har de aldri levert bedre resultat enn i fjor.

- Vi har fått et uoffisielt resultat, og det viser tidenes beste i bankens historie. Det offisielle tallet kan vi ikke gå ut med før banken har hatt generalforsamling i slutten av februar, sier Hallgeir Sletten, som er markedssjef i Grue Sparebank.

Selv om han ikke vil gå ut med noen tall er det ingen tvil om at lokalbanken gjør det bra. Etableringen av filial på Flisa i 2015 har en sterk medvirkende årsak, men Sletten vil ikke gi DNB sin utflagging fra Solør æren for rekordresultatet.

- Nei, jeg vil ikke at dem skal få fortjenesten for dette. Først og fremst handler det om at vi har gærgode fælk som rådgivere hos oss. Vi har kompetente fælk som i tillegg til det bankfaglige har lokalkunnskap og evne til å prate med fælk, sier Sletten.

Fælkeprek bæst omdømme

At folk prater om rådgiverne til Grue Sparebank er god reklame. Bra omdømme på bygda er i følge Sletten den beste reklamen en bedrift kan få.

- Da kundene våre prater positivt om våre rådgivere kommer det flere kunder til oss, sier Sletten.

- Nå har dere vunnet to gjeve priser. Både beste på skadeforsikring i Eika og årets bedrift i Grue. Hvilken henger høyest?

- Årets bedrift. Det er alltid stas med priser internt i Eika, men klart den lokale prisen som årets bedrift i Grue gir bedre gjenklang, smiler Sletten.

I dag har Grue Sparebank 24 ansatte på de kontorene, og nylig har Flisa-avdelingen blitt oppbemannet med ett årsverk. Det gjennom at Kari Birkely har fått fast kontorplass her, og at hennes stilling blir erstattet på Kirkenær.