• SJELDENT SYN: Ikke mange veteranbiler har L bak. Denne bobla har delt bakrute, og det er ganske unikt.
  • ER MED: Magne Nordvang er stadig med Henrik på biltur, og de reiser ofte på biltreff sammen.

Henrik Skolegården (16) er nok det yngste medlemmet i Solør veteranklubb. Skolegården har alltid vært opptatt av ting som durer, og nå eier han selv to veteranbiler.

- Jeg fikk en Volvo Amazon på 16-årsdagen min. Det er en 1970-modell som sto i en låve på Ådalsbruk. Den er ganske strøken, og det er helt minimalt med rust. Den bruker jeg mye, og er ofte med Solør veteranklubb på turer, sier Skolegården.

Magne er med

Ettersom han bare er 16 år kommer han seg selvsagt ikke rundt på egenhånd. En L bak på bilen hører med, og det samme gjør Magne Nordvang som er med som kjøre-veteranbil-lærer.

- Dette synes jeg er veldig moro. Vi har mange fine turer sammen, og jeg gruer meg nesten til han blir 18 år. Da blir jeg vel bare en gammal gubbe, ler Nordvang.

Den første veteranbilen kjøpte Henrik da han var bare 14 år gammel. Det var en  1966 modell Volkswagen boble.

- Den er bygd om som en 1952 modell, og den er litt spesiell. Blant annet har den delt bakrute, og det er det svært få bobler som har, sier Skolegården.

Mange timer på vegen

Bilene steller han pent med, og skulle det oppstå noe teknisk kluss er pappa og Magne gode å ha. Tross sin unge alder begynner Skolegården å få mange timer på vegen allerede, og det skulle tilsi at å ta førerkortet bør være en smal sak.

- Det blir noen timer hver uke. Særlig i helgene blir det noen kjøreturer, og Magne og jeg reiser på en del treff sammen. Jeg tok traktorførerkortet i sommer, og det gjør at jeg forsåvidt kommer meg rundt på egenhånd dersom det skulle være behov for det. Men jeg gleder meg til å få førerkort og å bli 18 år, smiler Skolegården.

- Hva sier vennene dine om bilinteressen?

- De synes det er er tøft. Mange av vennene mine liker gamle biler selv, så de er gjerne med for å se på de to bilene jeg har nå. Drømmen nå er å få kjøpe en Volvo 740 som jeg kan bruke når jeg får førerkort, sier Skolegåerden.

- Drar det no damer da?

- Nei, det veit jeg ikke akkurat. Nå drar det kanskje mest kærer, ler Skolegården.